The new me

Idag har jag börjat mitt nya lite bättre liv. Jag har tagit första steget och seriöst börjat springa. Redan förra helgen smygstartade jag med att köpa nya springskor samt en liten Nike+ sensor som ska motivera mig att träna mer. För på Nike+ hemsidan registreras det man springer samt att man kan sätta upp mål, vara med i tävlingar och utmana andra. (Plus massa mer finesser som jag ännu inte har bekantat mig med.) Det är precis sånt där som motiverar mig och får mig att få tummen ur.

Skor
Mina trogna vapendragare som ska få mig i form

Jag har alltid tänkt att jag är en ganska vältränad person. Jag har utövat en del sporter hittills så som fotboll, innebandy, gymnastik, golf, yoga, aerobics, step-up och gruppgympa samt gått på gym av och till. De senaste åren har jag tyvärr inte varit alltför flitig vad gäller träning. Och absolut inte springning och kondition. Den har flytt från min kropp. I och för sig springer jag till bussen ca 4 gånger per vecka, men det känns inte värt att räkna.

Idag var i alla fall dags för dagen D. Jag kände mig verkligen aspepp till en början och lätt som en fjäder. Den känslan varade i 200 meter. Sen kändes det som om jag sprang in i en vägg. Tvärstopp och hållet var ett faktum. Tur att Philip var med och peppade, dessutom kan jag ju inte vara sämst… Så jag sprang på en bit till. Jag tänker inte redovisa hela helvetesrundan för då avslöjar jag ännu mer hur sjukt ur form jag är.

Utmaning
Philip utmanade mig, först till 1 mil. Just nu ligger jag i ledning! Dock är det ju inte helt sant… För vi har sprungit exakt lika långt. Felet ligger nog i att när vi kalibrerade våra räknare sprang vi i snö och slask i uppförsbacke. Känns som att det inte var helt optimalt…

För att peppa mig ytterligare och faktiskt blotta mig så har jag lagt upp min ”Nike+ Mini” i sidomenyn här på bloggen. Där kan alla som vill peppa, skratta, reta eller förlöjliga mig följa min utveckling se hur mycket jag springer, hur långt, medelhastighet och senaste runda.

Nike+ Mini

Det känns bra! Nu är jag i alla fall igång och det kan ju bara bli bättre.

3 Comments

 1. sanna 16 mars, 2009 at 23:37

  AAAAH! jag måste också skaffa ett sånt konto! PEPP!

  Reply
 2. sanna 17 mars, 2009 at 00:16

  Happ då har jag gjort ett konto. Fattar jag det nu rätt att jag också måste köpa ett speciellt par skor, en sensor för att kunna registrera mina mil?:) Och i värsta fall en ny ipod nano. Jag äger inte den senaste versionen..

  Reply
  1. Anna María 17 mars, 2009 at 15:07

   Din Nano funkar alldeles utmärkt! Men, du måste ha skor och stegräknare. Stadium hade jättebra erbjudande förra veckan, de kan nog ha det fortfarande att man får skor plus räknare för 999:- jag behövde ändå nya skor så för mig var det perfekt!

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *