Ostigt

Jag jobbar en del med ost på jobbet och jag har faktiskt lärt mig en hel del sen jag började om just ost. Ibland kan jag känna suget efter riktigt fina ostar till maten eller på kex. Men ibland är det ju faktiskt bara äckligt! Som idag. Jag ska göra en grej om Roquefort-ost. I och med att jag inte alls kan något om just Roquefort-ost slog jag upp det på Wikipedia.

”…Roquefort görs av fårmjölk som lagras i grottor med väggar belagda med mögelsvampen Penicillium roqueforti. Efter lagringsperioden, som varar mellan 3 månader till 1 år…”

Åh, låter ju supertrevligt, eller totalt vidrigt om ni frågar mig. Det här med mögel i maten har aldrig varit en hitt i min värld. Särskilt inte när (i detta fall) osten ska ligga i en äcklig grotta med mögel på väggarna i upp till 1 år.

Nej tack! Då får det vara.

3 Comments

 1. Sanna 4 juni, 2009 at 10:14

  Å gud! euquefort luktar så jäkla skumt! men ost är gott.. blir lite sugen:P

  Reply
 2. Sanna 4 juni, 2009 at 10:15

  *roquefort, haha.

  Reply
 3. cissi 4 juni, 2009 at 12:52

  det låter inte så smaskigt, men det konstigaste är ju att nån har hittat på det. Ja! vi lägger osten i en grotta å låter den mögla, det blir supergott!

  Du kanske kan återkomma med den recension av den där roséölen, så vet jag om det är värt att pröva =)

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *