Ingefära FTW!

Jag har en hang-up på ingefära nu kan vi lugnt säga. Gärna i drinkar, men också i mat för den delen. Men nu tänkte jag dela med mig av tre små drickbara ingefärstips. Cissi som också gillar Crabbie’s var lite nyfiken på vad mer man kunde dricka med ingefära i.

Först ut har vi Crabbie’s Ginger beer, en öl med ingefära i. Smakar ju faktiskt inte ens öl dock så är du ute efter ölsmak så kommer du inte få det.

Sen har vi Smirnoffs färdigmixade variant Smirnoff Mule. Smakar ganska sött och känns lite som ginger ale blandat med smifnoff ice. Inte min favorit, men den funkar.

Drinken MOSCOW MULE, här mina damer och herrar snackar vi grejer. Jag har beställt denna drinken på en rad olika ställen och tyvärr har den inte smakat lika mycket ingefära på alla ställen. Bäst blir om du själv/bartendern använder riktig ingefära i och inte bara nöjer sig att ha ingerfärsöl i.

Sen har jag testat någon ingefärsdrink med whiskey i också, minns inte vad den hette, men den var inte alls lika god. Kan ha mycket att göra med att jag inte gillar whiskey dock. Men en sak jag inser nu är att jag borde testa lite mer olika drinkar med ingefära i stället för att bara vara safe och ta Moscow Mule jämt.

Här på Little Quarter har jag druckit den absolut bästa Moscow Mule jag någonsin smakat.

1 Comment

  1. cissi 28 februari, 2011 at 14:04

    Åh härligt med massa bra tips jag ska absolut testa den drinken Moscow Mule!

    Ett godis som är väldigt gott är ju chokladdoppad ingefära, vet inte riktigt var man kan hitta det men det finns säkert på nån delikatessbutik nära dig =)

    Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *