When I read, I pretend that I’m in the book getting ready for new adventures

"Never Let Me Go," by Kazuo IshiguroNu är det sommar och sommaren är tyvärr den enda tiden på året då jag ger mig tid att läsa böcker. Något hände när jag pluggade och var tvungen att plöja all möjlig kul och mindre kul kurslitteratur. Jag orkade liksom inte läsa när jag inte var tvungen. Det beror dels på att jag de senaste tre åren inte har haft en vettig sänglampa och att jag somnar nästan på en gång om jag lägger mig i sängen med en bok och dels på att jag inte vet vilka böcker jag ska läsa. Men nu kan jag ju sitta på balkongen, ligga på stranden, i en park eller i en hängmatta och läsa. Har ni tips på böcker som bara måste läsas, nya som gamla?

Appropå böcker, Please copy me bloggade om Underground New York Public Libary bloggen. Ourit Ben-Haim heter kvinnan bakom. Hon fotar folk på tunnelbanan som läser böcker. Superfina bilder och jag tycker verkligen man kan se i uttrycken på dom som läser att dom är i en annan värld. I alla fall för en kort stund. Jag hade riktigt svårt att sluta scrolla. Och så finns det ju massa boktips också. Men jag vill ändå höra era.

"Landscapes of Neolithic Brittany," by Chris Scarre
"Lords and Ladies," by Terry Pratchett
"Kaffir Boy: The True Story of a Black Youth's Coming of Age in Apartheid South Africa," by Mark Mathabane
"Just Kids," by Patti Smith
"Catch-22," by Joseph Heller

4 Comments

 1. Vicky 3 juli, 2012 at 20:35

  murakami! allt. senaste jag läste var dance dance dance. mysig.

  Reply
 2. Malin Aurora 4 juli, 2012 at 20:32

  Åh vilka härliga bilder! Drömfakulteten av Sara Stridsberg tycker jag att du ska läsa:)

  Sv: Vad roligt! Vad ska ni göra i Tokyo?

  Reply
 3. Ulrika 5 juli, 2012 at 18:12

  Nix, dröjer lite..det här var med sambon=)

  Reply
 4. christin 10 juli, 2012 at 17:03

  Känner igen det där med att bara ha ork (och tid) att läsa kursliteratur! Men innan jag började skolan läste jag ”Extremt högt och otroligt nära” av Jonathan Safran Foer. Himla charmig bok tycker jag. Blonde av Joyce Carol Oates är också fantastiskt! Två böcker jag köper som födelsedagspresenter till mina vänner!

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *