Hemgjord gyoza

Home made Gyoza

Något som är ganska enkelt och så himla gott är att göra egna dumplings/ gyoza. Det går i princip att ta lite vad som helst som finns hemma i kylen bara du har gyozadegen. Jag köpte min deg på Asian Market på Olof Palmes gata här i Stockholm. Sån deg borde finnas i de flesta asiatisk livs butikerna.

Du behöver:
Gyozadeg
(I princip funkar vad som helst att ha i men det här använde jag)
Vitkål
Morötter
Ingefära
Chili

Soja
Risvinsvinäger
Torkad chili (som krydda)

Home made GyozaStrimla, riv och hacka fint alla ingredienser. Stek en kort stund i oljad panna.

Home made GyozaTa gyozadegen och lägg i fyllning. Fukta degkanten med ett finger och vik ihop. Jag kollade på den här videon hur jag skulle vika dom.

Home made GyozaStek på hög värme i en panna med lite olja i. När gyozan har fått lite färg, häll i vatten i pannan och ånga dem.

Som dip brukar jag blanda soja, risvinsvinäger och lite chili. Supergott!

5 Comments

  1. Vicky 1 december, 2013 at 08:59

    men omg ja. måste. äta. detta. snarast.

    Reply
    1. Anna María 1 december, 2013 at 15:15

      Gör det! Så enkelt och så himla gott.

      Reply
      1. levitra 22 februari, 2015 at 19:15

        It’s posts like this that make surfing so much pleasure

        Reply
  2. Madeleine 2 december, 2013 at 10:12

    Gud vad gott det såg ut! Påminner nästan om polska piroger som är en favorit hos mig.

    Reply
    1. Anna María 2 december, 2013 at 16:29

      Polska piroger låter gott, googlade fram en bild och de såg väldigt fina ut.

      Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *