Soundtrack of my life

Julia gjorde för ett tag sen en lista med Soundtrack of My Life. En lista som på något litet sätt sammanfattar musik som hon har lyssnat på genom åren. Superkul idé tycker jag och jag ville såklart göra ett eget soundtrack. Jösses vad svårt! Jag har gått och funderat av och till på den här listan i sex dagar. Sen var jag bara tvungen att skita i allt vad prestationsångest och musiksnobberi heter och bara få klart listan. Vill någon mer hänga på och göra sin lista, länka gärna så jag kan få höra.

Soundtrack of my life

En låt som innehåller mitt namn
Hello Saferide – Anna
Här utnyttjar jag att jag ändå har två namn att använda mig av. En så himla fin och även lite sorglig låt.

En låt jag lyssnade på som liten
Ace of Base – Happy Nation
Jag fullkomligt älskade Ace of Base och första favoriten var Happy Nation. Fick hela skivan inspelad på ett kasettband från Hanna. Ace of Base på sida A och Glenmark / Eriksson / Strömstedt på sida B. Mitt mest spelade kasettband.

En guilty pleasure-låt
Wheatus – Teenage Dirtbag
Vad jag har sjungit, dansat, hoppat och peppat till den här låten. Fina minnen och påminner mig om Emma.

En låt som får mig att dansa, dansa, dansa
Avicii – Wake Me Up
Det här var nästan den svåraste att komma på, jag dansar till så himla många låtar. Jag skulle kunna dansa till vad som helst och bli pepp av bara stämningen och humöret är rätt. Det fick tillslut bli låten jag har dansat mest till sommaren 2013. Glatt, somrigt och dansvänligt.

En låt jag kan hela texten till
Markus Krunegård – Jag är en vampyr
Det är inte för inte den här låten förmodligen finns med på min topplista över låtar jag lyssnat på flest gånger i mitt liv. Jag blir glad och vill bara skrika-hoppa-sjunga den.

En låt jag lyssnar på när jag åker bil
Anberlin – The feel good drag
När jag körde mycket bil, det vill säga bodde hemma, lyssnade jag mycket och högt på den här typen av musik. Det får mig att tänka på hur ung, naiv och bekymmerslös jag var då. Jag var oövervinnerlig med mitt nytagna körkort i mammas och pappas gamla Volvo.

En låt jag aldrig kommer tröttna på
Mew – Am I Wry? No
Jag älskar Mew och kommer nog inte att tröttna någonsin.

En låt jag gråtit till
Coldplay – The Scientist
Låten är så fin och texten har passat in varje gång en större förändring som jag varit lite rädd inför är på gång att hända. Då jag har ifrågasatt mina val och haft någon slags önskan om att allt var bättre förr, där var det tryggt.

En låt jag önskar att jag skrivit själv
Coldplay – Fix You
För att den är så-himla-bra. Texten och musiken.

En låt med en artist jag sett live
Johnossi – Man Must Dance
Jag har varit på massa konserter som har varit bättre, men den här låten är så himla mycket Anna María så den var bara tvungen att vara med på min lista. Den här låten hade även kunnat kvala in på en låt jag kan hela texten till och en låt jag aldrig kommer att tröttna på.

En låt från min tonårstid
Yellowcard – Ocean Avenue
Som jag lyssnade på Yellowcard och alternetive rock / skate punk / emo när jag var tonåring, särskilt mellan 15-17 år. När jag lyssnar på gamla låtar från den tiden kan jag ändå känna att jag fortfarande gillar det, om än kanske mest för det nostalgiska.

Klicka på bilden eller här för att lyssna på min lista i Spotify.

Bild och lista lånad av Julia


3 Comments

 1. Vicky 21 november, 2013 at 20:25

  vilken kul lista! den kommer jag stjäla i framtiden. och vilka många bra låtar! speciellt teenage dirtbag, heeh (min guilty pleasure också alltså)

  Reply
  1. Anna María 25 november, 2013 at 23:03

   Ja! Stjäl på! Kul att du också gillar teenage dirtbag! Så. Bra.

   Reply
 2. Pingback: Lucka nr 12: Berätta om musik som inspirerar dig « Anna María

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *