Lucka nr 4: Berätta om hur du får dina kläder att hålla längre

Att slänga kläder är något som verkligen tar emot i mitt hjärta. I så fall ska de vara så trasiga att de inte ens går att använda till något. En gammal t-shirt gör man lätt om till ett linne. Annars brukar jag laga kläder och försöka tänka smart.

DIY tie bottom top
Old jeans > New shorts
Min lillebrors gamla jeans tar jag hand om och gör till shorts som jag kan använda. I övrigt, följa tvättråden och tvätta de ömtåliga plaggen i tvättpåse. Dock är kanske mitt bästa trix att ta med kläder som har fått sig en törn hem till mamma eller mormor som kan hjälpa mig att laga. Om jag bara kunde hälften av alla deras knep skulle mina kläder hålla i en evighet.

 

Det här är en del av ”Berätta om”-julkalendern av Emily Dahl.

2 Comments

 1. Johannas Retro 4 december, 2013 at 11:39

  Smart där!
  Ska öppna min lucka nr 4 ikväll! 🙂

  Reply
 2. Jennie 12 maj, 2014 at 17:09

  Glöm inte bort att vädra mera och tvätta mindre! Men att vädra kläderna är dock svårt om man inte har balkong eller trädgård – fram tills nu. Detta kom att bli ett problem för mig personligen då jag bor i centrala Stockholm och saknar balkong. Därav har jag nu tagit fram VÄDRAREN som möjliggör just detta. http://www.vadraren.se Hälsningar Jennie 🙂

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *