En tidig morgon i Kungsan

Cherry Blossoms in Kungsträdgården

Jag gillar att ha några fasta traditioner som markerar olika årstider eller händelser. På våren är en av grejerna att gå till Kungsträdgården här i Stockholm och njuta av att körsbärsblommorna blommar. Så förra veckan innan jobbet tog jag med min kamera och gick dit för att andas in och njuta av våren. Det var så stillsamt. Solens strålar värmde, tidiga portföljbärande män och kvinnor satt med en take-away-kaffe och gick igenom viktiga papper inför dagen som skulle komma. De andades in våren och förberedde sig mentalt.

Cherry Blossoms in Kungsträdgården
Cherry Blossoms in Kungsträdgården
Cherry Blossoms in Kungsträdgården

Att gå där under en rosa himmel av körsbärsblom och se hur Stockholm vaknar till liv var en så bra start på dagen. Hur klyshigt det än låter så kändes jag mer harmonisk och lugn inför dagen som väntade. Alla vi som var där log och nickade vänligt åt varandra. Av två parkarbetare blev jag erbjuden att låna en stege så jag skulle kunna komma närmare blommorna när jag fotade. En fin och snäll start på dagen helt enkelt.
Cherry Blossoms in Kungsträdgården
Cherry Blossoms in Kungsträdgården

3 Comments

  1. Pingback: Det superlånga jätterosa körsbärsblommeinlägget « Anna María

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *