Paris

Om knappt tre veckor ska Philip och jag till Paris! Jag längtar så himla mycket. Ingen av oss har varit där tidigare och vi båda har länge velat åka dit. Det blir våran resa för att fira allt bra och peppigt som har hänt i våra liv den senaste tiden. Sist vi åkte på en weekend i Europa var när Philip överraskade mig med en resa till Berlin på min födelsedag för två år sedan. Jag ser fram emot att gå på okända gator, äta god mat och få en dos av ordentlig vår.

Jag har ett gäng Paris-guider som jag tänkte läsa in mig på, men har någon av er något bra tips om vad vi inte får missa. Kommentera gärna!

8 Comments

 1. Karin 11 april, 2014 at 08:53

  Jag och David var där i sommras. Gillar ni vaker arkitektur och liknande så rekommenderar jag stark Versailles. Det är sjukt imponerande slott med super härlig arkitektur och en helt otrolig park. åker ni dit så ta er tid i parken och hyr gärna antingen cykel, golfbil eller roddbåt. Är super mysigt, Vi hyrde cyklar och det var super mysigt att cykla runt i parken.

  Lägg inte pengar på att gå på Mulin Rouge föreställningen, den är inte värd det.

  Hop on hop off bussarna är super bra, vi åkte de gröna (kommer inte ihåg namnet på den firman men de verkade vara de största. det fungerade jätte bra då man lätt tog sig fram till de olika sevärdheterna och ett bra komplement när man börjar bli trött i bena.

  Hoppas ni får en super härlig weekend! 🙂

  Reply
  1. Anna María 12 april, 2014 at 09:03

   Tack vilka bra tips. Vi har funderat på Versailles, men kommit fram till att det får bli nästa gång vi är i Paris. Jag skulle vilja lägga en heldag på att åka dit och vi kommer bara vara där i tre dagar. Så det känns lite för kort stund för att hinna med. Men nästa gång.

   Bra att du sa det om Moulin Rouge, Philip har pratat en del om att det vore skoj. Men då vet jag.

   Och bra med Hop-on bussarna. Sånna gillar jag!

   Reply
 2. hedvig 11 april, 2014 at 21:49

  åh vad underbart!! jag ska dit på tågluff i sommar, hoppas jag på! om man gillar att dansa balett så är affären Repetto ett måste!! tåskor från golv till tak, haha. annars har jag inte så mycket koll på parisställen… förutom Eiffeltornet, haha. 🙂

  Reply
  1. Anna María 12 april, 2014 at 09:03

   Men vad härligt med tågluff, låter grymt ju!

   Reply
 3. Camilla Andersson 15 april, 2014 at 15:54

  Vår i Paris känns ju inte helt fel! skulle också vilja åka dit.

  Reply
  1. Anna María 16 april, 2014 at 07:10

   Nej precis, jag tror det kommer bli superfint!

   Reply
 4. Cissy 25 april, 2014 at 14:02

  I 10:e gömmer sig denna lilla pärla http://www.petrelle.fr. Maten ser inget kul ut på bilderna men den var helt himmelsk. Otroligt mysigt och romantiskt ställe!

  Alla turistställen har sjuka köer men det går att boka plats i förväg på nätet. Jag har varit ganska många gånger i Paris eftersom jag har lyxen att ha släkt där och jag tycker verkligen att Eiffeltornet är värt ett besök. Annars, promenera överallt! Hitta små gränder och fina butiker, mysiga caféer och gömda trädgårdar. Mina favoritområden är Marais och Montmartre (till höger om turistgatan om du har huvudet mot Sacre Coeur finns en massa textilbutiker som min faster tipsat om, men som jag missade senast).

  Är det fint väder, häng i Jardin des Tuileries vid Louvren. I andra änden vid utgången mot Place de la Concorde finns en liten bokaffär med trädgårdsböcker och massor med fina barnböcker som en kan bläddra i hur länge som helst.

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *