Rabarberpaj

Rhubarb Pie

I helgen bakade jag paj. Rabarberpaj närmare bestämt. Sen jag var liten är det ett recept som har följt med mig och det är ett recept ur Majas lilla gröna. Det är enkelt och så himla gott. Jag hade rabarber från förra året i frysen och nu kändes det som en bra helg att använda dem.

Majapaj
100 g kallt smör
2 dl vetemjöl
3 st rabarberstjälkar
1 dl socker
1 msk potatismjöl

Gör såhär:
Lägg mjölet i en bunke. Hyvla ner det kalla smöret i mjölhögen med en osthyvel. Nyp ihop smör och mjöl med fingrarna. Det ska bli stora smulor och inte någon slät deg. Häll ut smuldegen i pajformen och tryck ut den över hela pajbottnen och upp på kanterna. Sätt ugnen på 225 °C.

Nu är det dags för rabarbern! Skölj den och skär den i bitar (så där 3 cm stora). Blanda socker och potatismjöl i en liten bytta. Lägg ett lager rabarberbitar på pajdegen, strö över lite sockerblandning, sen ett lagerrabarberbirar till och sockerblandingen igen tills rabarber och socker är slut.

Grädda mitt i ugnen i 25 min. Tag ut pajen och låt den svalna. Ät med vaniljsås eller glass.

Rhubarb Pie

Sen att min blev lite bränd behöver vi inte prata om. Den var svingod ändå!

1 Comment

  1. Vicky 30 april, 2014 at 19:53

    herre vilken sommarsverigekänsla. bakar på tok för lite inser jag nu även.

    Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *