Tidiga pannkaksmorgnar

Pancake breakfast
Pancake breakfast

Jag har alltid varit en morgonmänniska. Jag gillar att vakna först, smyga upp ur sängen och bara skrota runt hemma. Det bästa så här års är att det är ljust tidigt på morgonen och jag bara längtar efter att få gå ut och gå innan frukost. Att dessutom äta pannkakor, typ det godaste jag vet till frukost en helg är så lyxigt. Jag gillar mina pannkakor supertunna. Det har jag lärt mig av min mormor. På Island äter man pannkakor rätt ofta och då ska de vara tunna, typ så tunna att du kan se igenom dem. Sen steker man dem på en speciell pankakspanna. Är helnöjd över att vi har en vanlig spis igen och inte en induktionshäll som vi hade i gamla lägenheten. Nu kan jag ju äntligen använda pakakspannan. (Typ den enda fördelen att inte ha induktionshäll faktiskt.)

Pancake breakfast

Mitt bästa tips är att göra smeten på kvällen innan och hälla i den i en urdiskad ketchupflaska. Då är det bara att klämma ut pannkakssmeten på pannan och steka.

Pancake breakfast

4 Comments

 1. lovisa 27 april, 2014 at 14:12

  åh så avis på din morgonpiggma! jag är alltid dödstrött på morgonen, spelar knappt nån roll hur många timmars sömn jag fått. problemet, för mig, är helt klart själva läggdagsgåendet, så att säga..

  Reply
 2. christin 27 april, 2014 at 21:07

  håller ett hundra procent med dig i allt i ovanstående inlägg!! (Även om jag måste slå ett slag för gas-spis) :)))

  Reply
  1. Anna María 27 april, 2014 at 22:31

   Men ja, gasspis kanske är rätt bra. Blir varmt snabbt och man kan använda alla grytor/pannor, väl? Det får bli nästa dröm.

   Reply
   1. christin 28 april, 2014 at 21:06

    jeps, plus att det är megagott att grilla saker direkt över. Typ tacobröd och sånt. En och annan marshmallos också 🙂

    Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *