Två recept mot sockersug

De senaste dagarna har jag haft ett så himla starkt sötsug. Jag vet inte om det beror på allt födelsedagsfirande och fikande den senaste tiden eller om det är något annat. Men bra är det inte i alla fall. När jag har varit extra sötsugen har jag i stället gjort olika varianter på smoothies. Enkelt, gott och stillar suget efter något sött. Jag har tagit lite vad jag har hemma och när jag inte hade någon vätska att ha i gjorde jag en variant av smoothie-glass. Så himla gott.

Smoothies

Mangosmoothie
✚ Fryst mango
✚ Någon slags yoghurt (jag använde rysk yoghurt)
✚ Äppeljuice

Mixa i en mixer eller matberedare. Vill du ja en tunnare konsistens häll i mer äppeljuice.

Smoothies
Hallon och mango glass
✚ Fryst mango
✚ Frysta hallon
✚ Någon form av yoghurt (jag hade lite rysk yoghurt och vaniljyoghurt hemma, så det fick bli en blandning av dem)

Mixa i mixer eller matberedare. Ät!

3 Comments

 1. Mathilda 12 april, 2014 at 19:06

  Smoothies är verkligen en dunderkur mot sockersuget!

  Reply
  1. Anna María 16 april, 2014 at 07:11

   Ja, men visst är det och dessutom himla gott!

   Reply
 2. Pingback: Fruktig frukost och en enkel vattenmelons-shake « Anna María

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *