Sista dagen i Paris

Paris day 3

Den här regniga klämdagsdagen tycker jag passar bra att tänka tillbaka till ett också ganska så regnigt Paris för några veckor sedan. Sista dagen har jag inte hunnit visa än. Jag hade på mig en ny tröja som jag hittade på Uniqlo dagen innan. Det var världens helgdag i hela Frankrike så allt, allt var i princip stängt. Himla dumt. Dock var de mest turistiga ställena öppna så vi bestämde oss för att åka Hop-on-Hop-off buss hela dagen.

Paris day 3
Först och helt ensamma hoppade vi på bussen.

Paris day 3
Paris day 3
Vi åkte förbi fina byggnader mot vårt mål vid Champs-Élysées.

Paris day 3
Paris day 3
Vi gick längs med trädallén och fick syn på en man som vi först trodde blev avmålad. I själva verket blev hans siluett utklippt i ett litet svart papper. Det tog bara några minuter så var han klar. Jag blev riktigt imponerad.

Paris day 3
När vi nästan var framme vid triumfbågen öppnades himlen och regnet började ösa ner. Vi sprang in och åt en tidig lunch.

Paris day 3
En sväng förbi den stora Ladurée butiken. Vill äta allt. På en gång.

Paris day 3
Paris day 3
Vi köpte ett paraply med Paris-motiv och gick för att titta på Triumfbågen. Mäktig.

Paris day 3
Vi gick en bit till och när nästa skur kom kände vi att det var dags för kaffe och Crème brûlée.

Paris day 3
Förbi ännu fler fina byggnader mot vårt nästa mål

Paris day 3
Eiffeltornet!

Paris day 3
Paris day 3
Paris day 3
Självklart lite spex framför. Blir roligare så.

Paris day 3
Paris day 3
Paris day 3
Paris day 3
Upp på bussen igen och åka en sista runda genom stan innan vi skyndade oss mot hotellet för att tacka och säga – hej då för den här gången Paris. Du var grå och hemskt regnig. Nästa gång blir det mer fokus på att bara njuta och hänga. Nu var du inte lika fantastisk som jag hade föreställt mig. Men jag lovar, jag ska ge dig en ny chans någon gång.

4 Comments

 1. lovisa 30 maj, 2014 at 16:37

  tredje bilden nedifrån är förbaskat fin alltså!

  Reply
 2. Helly 31 maj, 2014 at 10:56

  Sitter också och ” håller” på mina sista Parisbilder. Men när jag var där för två veckor sedan var det strålande solsken. Himla otur att ni prickade in regn och allt det gråa.

  Jag hade några direkta förväntningar över resan så jag blev positivt överraskad – så himla vacker stad! Hann dock bara skrapa lite på ytan, så det får bli att återvända och se om Pariskärleken håller i sig. Hoppas du ger stan en ny chans, med bättre resultat. Samt mindre regn. =)

  Reply
 3. Maja 19 juni, 2014 at 22:46

  Åh, hittade din blogg och gillade allt på första sidan och sen klickar jag mig vidare och så får jag se bästaste och finaste Paris på bilderna. Nu gillar jag den ännu mer! 😉

  Reply
  1. Anna María 19 juni, 2014 at 22:57

   Tack snälla du! Blir jätteglad.

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *