Marockansk Quinoa Sallad

Moroccan Quinoa Salad

Jag gillar verkligen bloggen/appen (och nu även kokboken) Green Kitchen Stories. Där finns massa kul och goda recept på mat som jag gillar. Mitt bästa recept från appen som jag har lagat flera gånger är en marockansk quinoasallad. Massa olika delmoment och smaker. Perfekt varma sommarkvällar tycker jag. Receptet består av en hel del moment och tar alltid en stund att laga för mig. Men jag tycker det är värt den tiden.

Du behöver:
Zucchini, skivat i tunna skivor
Aubergine, skivat i tunna skivor
Olivolja
1 vitlöksklyfta, pressad
salt

3,5 dl quinoa
1 tsk kanel
1 citron
Färsk mynta, ett knippe typ
Färsk korriander, ett lite mindre knippe
3 tsk russin (jag mäter aldrig utan går bara på känsla)

2st avokado
2 vårlökar, hackade
En stor näve mandlar, lätt rostade i stekpanna

Moroccan Quinoa Salad

Gör såhär:
Marinerade grönsaker – Stek eller ugnsrosta skivorna av zuccini och aubergin tills de blivit mjuka och har fått lite färg. När de är klara lägg i i en skål, häll över olivolja, pressa en vitlöksklyfta och salta lätt. Låt ligga i marinaden medan du lagar resten av maten.

Quinoasallad – Koka quinoan enligt förpackningen men ha i 1 tsk kanel i vattnet. När det kokat klart, skölj lätt och låt rinna av. Kläm i lite citronsaft och tillsätt olivolja. Hacka hälften av myntan, hälften av koriandern och alla russin. Lägg ner i quinoan och blanda ordentligt.

Lägg upp quinoablandningen på en tallrik, och servera med de marinerade grönsakerna, rostad mandel, hackad vårlök, avokado och resten av myntan och koriandern.

Ät och njut!

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *