Små plantor och en avokadokärna

Balcony

Långhelgen som har varit har varit väldigt bra. Jag har nästan känt mig som om jag har semester och det är ett gott betyg. Jag har varit på lagfest med mitt innebandylag, blivit bjuden på magiskt god mat, läst bok i solen på balkongen, hjälpt till med bröllopspyssel och planterat om och klippt ner massa blommor och plantor. Balkongen vi har i den nya lägenheten är en söderbalkong och det är en helt annan grej för växterna än vad våran förra norr-balkong var. Så jag måste tänka om och planera lite mer för hur allt ska överleva flera timmars stekande sol.

Balcony
Balcony
Balcony

Basilikan har inte kommit så himla långt eftersom jag var så seg med att så fröna. Men både tomat och en snackspaprika som jag fick av Philips mamma har verkligen vuxit till sig. Sen att avokadokärnan som jag satte i vatten för nästan tre månader sedan äntligen har fått en liten grodd (?) från sig är så himla pepp. Men jag har fått för mig att det ska komma ett skott uppåt också innan jag ska plantera den. Någon som är avokadoexpert och kan berätta för mig?

Nu vill jag bara att allt ska växa lite till så jag kan plantera om i större krukor på balkongen. Sen ser jag framför mig hur jag dricker Pimm’s och njuter av en grön balkong hela sommaren!

1 Comment

  1. Pingback: Världens största basilikablad 2.0? « Anna María

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *