Från bloggarkivet: 2006

I våras skrev jag och berättade om mitt första bloggår som var 2005, läs om det här → Från bloggarkrivet: 2005. Jag tänkte fortsätta att jobba mig igenom arkivet år för år.

Året var alltså 2006, jag bodde i Piteå och var inne på mitt första år på utbildningen Mediedesign. Jag läste kurser i bland annat typografi, webbdesign, TV-produktion, illustration och vetenskapsteori. Jag bloggade mycket om skolan och saker en bara måste göra när en bor själv. Diska, städa, tvätta. Kul.

utdrag bloggen

Jag utnyttjade verkligen att jag bodde i Norrland och åkte på så mycket skidresor jag bara kunde. Jag köpte en snowboard och lärde mig åka det.

utdrag bloggen

Skolan flöt på, vi gjorde studiebesök i Luleå och jag fortsatte att laga mat med Philip och Fredrik. Fin tradition att vi lagade så mycket mat tillsammans och gjorde i princip allt ihop.

utdrag bloggen
Jag gjorde spellistor att somna till.

utdrag bloggen

Jag brottades med diverse huvudspöken och hade både en, två och tre tillfällen då jag inte var helt nöjd med mig själv. Ändå rätt skönt att kunna läsa de här gamla inläggen, minnas  hur jag tänkte och kände och inse att jag har ändrats. Även om allt inte är borta. 

utdrag bloggen

När sommarlovet kom åkte jag hem till Uppsala och fick spela lite fotboll med mitt gamla lag. Helt sjukt vad jag älskade fotboll under mina tidiga tonår, men det var nu som jag började inse att jag nog inte skulle spela så mycket mer.

utdrag bloggen

Den sommaren bilade jag, mamma, pappa och Hannes genom Europa ner till Italien och sen hem igen. Vi var borta en dryg månad jag såg massa nya fina platser och åt riktigt god mat. Så saknade jag Philip.

utdrag bloggen

Så var jag tillbaka i Piteå igen och peppade för alla nya studenter som skulle börja. Jag var Phösare (alltså en av dom som nollar alla nya studenter). Solglasögon och mantlar i en dryg vecka, fest och massa roliga upptåg.  Sen flöt tiden på, Halloween med maskerad, mer skola, inlämningar och vernissage. Bloggen övergick från att vara en samling kryptiska meddelanden (som jag knappt förstår längre) till att verkligen dokumenterat berätta om allt som hände, vad jag åt osv.

Jag kände mig så glad av att ha flyttat för att plugga, hängde med roliga människor och hade ett himla fint studentliv flyttade till en ny lägenhet på Ankars, det stora studentområdet.

collage2006

 

2 Comments

  1. Vicky 28 augusti, 2014 at 15:23

    haha, jag trodde phöz var ett lokalt påhitt, för det hade vi också på mälardalens högskola. men tji fick jag, för det verkar vara en universell uni-grej? gullig du var i håret förresten!

    Reply
  2. Ulrika 28 augusti, 2014 at 20:24

    <3 <3 <3 <3 <3

    Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *