Min bästa sommarmat – kronärtskockan

Summer food

De där dagarna då det är för varmt för att orka tänka på mat är det bra och skönt att det finns ett gäng sommar-rätter som är enastående goda och lätta att snabbt fixa till. En klar favorit hos mig är kronärtskockan. Bara koka i saltvatten och äta med citron och smör. Jag älskar’t! Dessutom får det mig att tänka på somrarna när jag växte upp. Hur vi ofta åt kronärtskockor hemma i huset och hur himla kul jag tyckte det var att jag fick äta allt med fingrarna!

Annars är ju alla möjliga sallader det bästa. Bara att ta lite det en har hemma, göra en vinägrett och blanda ihop. Eller caprese, har fullkomligt kärat ner mig i det just nu.

Vilken är er bästa sommarmat?

6 Comments

 1. lovisa 6 augusti, 2014 at 10:44

  sallader! håller med dig, bara veva ihop allt som finns hemma (gärna inkluderat pasta eller bulgur för min del, kolhydratsjunkie #1) och ta med ut i en bytta. grillat också såklart, gärna grönsaker eller halloumi. färkspotatis med skärgårsdssill och extremt generöst med gräddfil och gräslök. sommarstuga för mig!

  Reply
  1. Anna María 8 augusti, 2014 at 10:03

   Just ja! Sillen är ju fenomenalt fin sommarmat också.

   Reply
 2. Vicky 6 augusti, 2014 at 22:21

  fasen vad gott med kronis alltså! den här sommaren har jag typ bara käkat frukostmat! yoghurt i massor, färsk frukt, bär och nötter. och mackor istället för middag. på sommaren är allt okej!

  Reply
  1. Anna María 8 augusti, 2014 at 10:04

   Har jag också gjort, när en inte orkar är frukostmat så perfekt. Och himla gott dessutom!

   Reply
 3. matilda 16 augusti, 2014 at 20:38

  wow!! måste köpa kronärtskocka!! så gott. +hittade till din blogg idag! SÅ FIN. följer direkt!!

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *