En helg och 650 sidor

What I'm reading

Den senaste veckan har jag levt i en bokbubbla. All min vakna tid har cirkulerat kring tanken på att få sätta mig på tunnelbanan och läsa. Jag kan inte ligga i sängen och läsa för då somnar jag, därför är tunnelbanan på väg till och från jobbet bästa platsen för att läsa. Medan de flesta andra försvinner in i sina telefoner på tunnelbanan försvinner jag in i en bok.

De senaste veckorna har jag fastnat för Engelsforstrilogin som består av Cirkeln, Eld och Nyckeln. Jag tänker inte skriva någon recension eller utläggning om själva trilogin. Men den här känslan som jag har nu att jag  inte vill göra något annat än att fortsätta läsa är en så himla fin känsla. Att åka till jobbet med tunnelbana tar en dryg kvart för mig, alltså 30 minuter per dag. Det blir egentligen inte så mycket läsning så därför tar det sin lilla tid att komma igenom en bok eftersom jag inte läser så mycket hemma. Men! den här helgen har det blivit ändring på det. Jag har läst varenda ledig minut jag har haft. Det började med att jag i lördags morse skulle göra en liten visning för Björn Axén, (precis en sån som jag gjorde här om dagen). Då blir det en del väntan så då satt jag och läste som tidsfördriv. Jag var nog dryga 150 sidor in i den andra boken, Eld, då. Sen efter att jag var klar på visningen kunde jag liksom inte sluta. Jag kom hem och läste vidare, läste när jag lagade lunch, läste när jag åt, jag bara fortsatte att läsa. Och så har min helg sett ut. Bortsett från ett avbrott i lördags när jag gick hem till Kristin för att äta middag och sen fira Ola på Little Quarter. Söndagen fortsatte likadant, jag läste och läste med ett avbrott då jag var tvungen att åka till biblioteket för att låna den sista delen så att jag skulle kunna fortsätta läsa när boken var slut.

Nu ca 650 sidor senare är jag in en bit i sista delen och på ett sätt vill jag bara fortsätta läsa men på ett annat vill jag inte att boken ska ta slut. Men jag älskar den här känslan när jag är inne i en bokserie och inte kan sluta tänka på den. Sist jag kände så var nog när jag var yngre och plöjde Harry Potter-böckerna.

Är det någon mer som läst böckerna och vad tycker ni? (OBS! Inga spoilers tack!)

4 Comments

 1. Ulrika 20 oktober, 2014 at 11:30

  Har inte läst Engelforstrilogin men kände precis så som du beskriver när jag läste Bea Uusma – Expeditionen. Jag gjorde nästan exakt som hon beskriver det i sin bok; var hemma hos en vän, började småläsa, gick hem med boken under armen och läste resten av natten. Hade den varit en trilogi hade jag varit lycklig! Länge sen jag hade sån lust att läsa, men i och med den boken så har det släppt känns det som! Kanske får bli dessa tre böckerna nu då 🙂

  Reply
  1. Anna María 20 oktober, 2014 at 20:44

   Åh! Den boken vill jag också läsa, gillade hennes sommarprat så mycket. Det får bli mitt substitut när jag har läst klart.

   Reply
 2. Malin 20 oktober, 2014 at 18:11

  Jag ÄLSKAR Engelforstrilogin! Gjorde en liknande grej där jag läste ut första boken på ett tåg ner till Göteborg och var bara tvungen att springa in på science fiction-bokhandeln och köpa andra boken direkt för att läsa på vägen hem (som dessutom råkade vara signerad, woho!).
  Ville verkligen inte heller att dom skulle ta slut men härligt att få den känslan igen : )

  Reply
  1. Anna María 20 oktober, 2014 at 20:49

   Åh! Bästa känslan ju. Kul att du också gillade böckerna. Är så pepp på att fortsätta att läsa.

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *