Lucka nr 1: En bild från en dag du aldrig kommer glömma

Äntligen 1 december och det innebär förutom 24 dagar kvar till julafton att Emilys julkalender drar igång. Jag blev så himla glad när jag såg att hon skulle göra den även i år. Årets julakalender är ”Minnenas julkalender” och handlar kort och gott om året som gått. Superkul tycker jag då jag är en nostalgiker av hög rang som älskar att minnas, se tillbaka och sammanställa saker. Läs mer om hur du gör för att delta i julkalendern här.

My grandparents <3

Lucka nr 1: En bild från en dag du aldrig kommer glömma

Det var en torsdag i mitten av juni. Jag tror att det dessutom var första gången någonsin som amma (mormor på isländska), afi (morfar på isländska) och farmor kom samtidigt och hälsade på mig hemma i min lägenhet. Jag märker hur de ändå börjar bli lite äldre. Afi hade svårt att gå i trappor men hade tagit värktabletter för att kunna hälsa på 3 tr upp utan hiss. Philip och jag lagade pasta och hemgjord pesto. Det pratades isländska, svenska och afi’s egenblandade skandinaviska om vartannat. Farmor satt mest tyst på stolen, iakttog oss och skrattade. Till efterrätt åt vi svenska jordgubbar som jag vet att afi hade längtat efter i flera veckor. Jag är så ända in i själen glad och tacksam att jag har de här gänget i mitt liv. Och i stunder som dessa saknar jag att farfar inte kunde vara med längre.

Det gör lite ont i mig att vi inte bor närmare varandra och att jag kan bjuda över på fler vardagsmiddagar. Men jag är så glad att det ändå kan hända någon gång och att jag har fått ett annat land, Island, på köpet. Jag älskar dom så himla mycket. Fast det bara var en vanlig torsdag i juni så kommer jag aldrig att glömma den här dagen.

Det här är en del av ”Minnenas julkalender” av Emily Dahl.

6 Comments

 1. ISA 1 december, 2014 at 18:12

  men åh vilken härlig bild! spexig tant där till vänster 😉

  Reply
 2. Tokyo-Kitsune 1 december, 2014 at 20:28

  Vilken kul bild! 🙂

  Hittade dig i kommentarerna på Emilys blogg. Jag ska också vara med! Ska bli kul att läsa flera inlägg 🙂

  // Emelie

  Reply
 3. elise 1 december, 2014 at 21:52

  vilken dödsfin bild!!

  Reply
 4. Sandra 2 december, 2014 at 07:59

  Började rysa när jag läste din text och såg bilden. Så himla fina!
  Älskar Emily´s kalender, känns som att man kommer alla lite närmre med den här typen av inlägg.

  Ja, det där med färgpyssel är så roligt men jag är som sagt väldigt klumpig och kladdig av mig så det blir inte alltid hundra 😉 Ska komma på något roligt att trycka på en tröja någon dag, eftersom ditt inlägg peppade mig så – men den idén får nog marineras i min hjärna ett tag innan jag börjar slabba!

  Reply
 5. Johanna 2 december, 2014 at 22:54

  Bästa wefien jag någonsin sätt

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *