Lucka nr 2: En bild på något gott du ätit i år

Dags för lucka nr 2 i Emily Dahls julkalender.

Paris day 1
Paris day 1

Lucka nr 2: En bild på något gott du ätit i år

Vi åkte till Paris för att möta våren. Men istället möttes vi av regn, blåst och en grå känsla. Jag har skrivit om det tidigare att jag på något sätt blev lite besviken på Paris. Tyvärr. Kanske var mina förväntningar alldeles för höga. Kanske berodde det på att vi småtjafsade och var irriterade på varandra. Jag vet inte. Någon gång i framtiden vill jag ändå tillbaka och då vill jag verkligen tillbaka hit och äta den där gudomliga bakelsen. Perfekt balans mellan det söta i macaronen och det syrliga i de färska hallonen. Tillsammans med earl grey-krämen blev det komplett. Exakt och precis såhär vill jag att bakverk ska vara, så som en liten påminnelse till mitt framtida jag om vad jag i alla fall gillade just där och då, i ett regnigt och blåsigt Paris.

Det här är en del av ”Minnenas julkalender” av Emily Dahl.

7 Comments

 1. Mathilda 2 december, 2014 at 14:54

  Ser helt himmelsk gott ut. Tur att smaklökarna fick sig en positiv upplevelse av Paris i alla fall!

  Reply
 2. ISA 2 december, 2014 at 18:18

  vilken jäkla bakelse! <3

  Reply
 3. christin 2 december, 2014 at 18:31

  Fikan ser ju topnotchig ut men förstår helt klart det där med paris. Har haft en sån upplevelse som du beskriver OCH en som var helt tvärtom. KRAM

  Reply
  1. Anna María 7 december, 2014 at 08:36

   Hoppas att min nästa Paris-upplevelse blir bra då 🙂

   Reply
 4. LisaMarie 2 december, 2014 at 20:41

  Åh jag känner verkligen igen mig i det där med att bli besviken på Paris. Jag var där förra året och kände samma sak. Hade önskat mig en romantisk weekend i ett soligt och vårigt Paris. Istället började det med att en duva bajsade ner min sjal första dagen så att jag fick tvätta den i en utomhusfontän/slang-grej, blev tokförkyld, hade feberfrossa på natten och blev typ helt stum mot slutet av vistelsen. Kunde heller inte uppskatta maten särskilt mycket då jag äter vego och det mesta som bjöds då bara var pasta och ost :p Dessutom var där kallt och blåsigt och inte alls vår :p Men jag känner som du, jag vill ge det en till chans någon gång. Jisses vilken utläggning det här blev :p Dina bilder är iaf jättefina! 🙂

  Reply
  1. Anna María 7 december, 2014 at 08:35

   Men åh, skönt att jag inte är själv i att känna så. Jag äter också bara vego och som du säger blev det ju rätt mycket pasta och ost även för min del. Inte precis det fantastiska franska köket som alla snackar om 🙂

   Reply
 5. Vicky 2 december, 2014 at 23:57

  haha, samma här. åkte dit med min dåvarande kille en weekend över nyår på vår tvåårsdag för att patcha ihop vårt förhållande som började krackelera. det var kallt, grått, allt var stängt och det var dåligt mellan oss. på tolvslaget var det inte ett enda fyrverkeri. kallt och mörkt bara. haha. SÅ besviken på paris.

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *