Lucka nr 20: En bild från ett äventyr du gjort i år

Dags för lucka nr 20 i Emily Dahls julkalender.

Grótta, Seltjarnanes, Iceland

Lucka nr 20: En bild från ett äventyr du gjort i år

Jag skulle nog vilja kalla resan till Island (som jag kom hem från i söndags, inte ens en vecka sedan ju) ett äventyr. Min morbror Ágúst tog med Philip och mig till så många fantastiska ställen. Vi vaknade tidiga morgnar och åkte stora fyrhjulsdrivna bilar ut i naturen. Körde längs öde isiga vägar i skymning och gryning. Gick där det inte fanns ett spår av människor eller bebyggelse åt vilket håll en än tittade. Lyssnade på den kompakta tystnaden som bara uppstår när inget, absolut inget, finns runt ikring och när det ligger ett tjockt täcke av snö och det är flera minusgrader. Vi såg norrsken och fick känna hur det känns på riktigt när det blåser ordentligt.

En av alla dagarna åkte vi ut till Grótta som är en liten ö med en fyr på. Dit kan en gå när det är lågvatten och där i närheten, fast på fastlandet finns ett litet fotbad som är gjort för att ta reda på spillvatten från en varmvattenpump där de pumpar upp varmt vatten direkt från underjorden. Vattnet var helt galet varmt, som det ofta är på Island, gissningsvis kanske det var 42°C. Så vi fick sänka ner fötterna riktigt riktigt långsamt. Vi sätt där med havet och vågorna som slog runt oss och värmde våra frusna fötter. Gissar på att detta är mitt bästa fotbad någonsinn.

Det här är en del av ”Minnenas julkalender” av Emily Dahl.

2 Comments

  1. lovisa 20 december, 2014 at 11:00

    alltså SÅ häftigt!

    Reply
  2. Ulrika 23 december, 2014 at 14:25

    Underbart!! Måste tillbaka, typ NU!

    Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *