Vinterlistan

Nu är det ju ändå snart mitten av december och här på Island där jag är just nu är det verkligen full vinter. Minusgrader, snö och julbelysning i nästan varje fönster. Då tycker jag det passar bra med en liten vinterlista.

Sunday trip to the Keilir area

Gillar du vintern?
Ja, men det beror på. Jag vill att vintern ska vara snöig och kall. Exakt som här på Island. En ultimat vinterdag är klar, ganska kall (gärna typ -10°), med massor av snö. Slaskig, blöt och grå vinter är det värsta. Då vill jag hellre snabbspola till våren.

Fingervantar eller tumvantar?
Just nu skinnhandskar men är det under -10 åker tumvantarna fram.

Vilken är din bästa vinteraktivitet att göra utomhus?
Jag har någon vinter-romantisk dröm om att åka ut i naturen (får gärna vara fjällmiljö), grilla pinnbröd, dricka varm choklad och åka pulka. Annars är snowboard himla kul. Men att bara få vandra runt i ett frostigt och snöigt landskap är rätt fint.

Och bästa vinteraktiviteten inomhus?
Spelkvällar med vänner, laga god mat, tända ljus, dricka te, läsa böcker och spela TV-spel. Egentligen det mesta som rättfärdigar att en kan hänga inomhus utan att få dåligt samvete.

Vilket är ditt favoritplagg för vintern?
Det får nog bli min vinterjacka. Den är tjock, dunig och håller värmen rätt bra. Det är som om jag inte bryr mig lika mycket om mina kläder på vintern, hellre varmt och praktiskt än att jag ska frysa.

Har du någon favoritglögg?
Jag gillar glögg som är åt det saftigare hållet. Saturnus har en som jag alltid drack när jag var liten så den är god pga nostalgismaken. En nyupptäckt favorit är Dufvenkrooks hjortronglögg.

Var ska du fira jul?
Vi firar två jular. En med min familj och en med Philips. Så i år blir det julafton hos mamma och pappa och sen andra julfirandet någon dag senare hemma hos Philips syster.

Har du någon bok du ska läsa i vinter?
På Arlanda köpte jag äntligen ”Äta djur” av Jonathan Safran Foer. Det får bli vinterns bok. Annars är jag rätt pepp på Lena Dunhamns ”Not that kind of girl” som jag önskar mig i julklapp.

Hur ser din vinterlista ut?

1 Comment

  1. Ellen 16 december, 2014 at 10:23

    Vilken kul! Den snor jag direkt! Kommer någon dag i veckan vettja! Och bra svar föresten 🙂 Kram

    Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *