På nyårsafton åt jag ett så himla gott bröd som Marco hade bakat. Jag var bara tvungen att be om receptet. Brödet är superenkelt att göra, det kräver bara lite tid att jäsa, men framförallt är det gott. Jag har bakat 6 baguetter sen nyår och vill bara baka mer. Tänker mig att jag ska baka en ny omgång och göra en typ av halloumiburgare någon dag i veckan. Brödet får en så himla fin yta och blir lite lagom segt och luftigt. Så här kommer receptet. Dels för att jag själv ska kunna hitta tillbaka till det lättare än att ha det i ett SMS från Kristin och såklart för att jag tycker att ni ska testa baka det. Perfekt att göra till helgen exempelvis då det ska jäsa över natten och en kan få nygräddat bröd på morgonen med minimal ansträngning. Deg: 3 g (3 krm) torrjäst 350 g (3 ½ dl) kallt vatten 450 g (7 ½ dl) vetemjöl special 10 g (1 ½ tsk) salt Gör såhär: Rör ihop ingredienserna till degen i en bunke. Täck över med plastfolie och låt stå och jäsa i rumstemperatur i cirka 8 timmar. När 8 timmar har gått är degen redo att jobbas vidare med. Börja med att sätta ugnen på 250°C. Skrapa sedan ut degen på ett mjölat bakbord. Vik sedan ihop degen till ett paket. (Jag vek bara fyra gånger men en kan säkert vika fler. Titta gärna på detta klippet om att vika deg fast gör det på bakbordet istället för i en bunke.) Låt jäsa under bakduk i 40-60 min. Dela degen i tre långa längder (tänk på att det ska bli baguetter). Sträck ut dem lite på längden och snurra dem sedan nåt varv. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda sedan tills baguetterna fått fin färg, 15-20 minuter. Ät!