7 vietnamesiska rätter att laga

Vietnamese Food inspiration

Sen jag fick rulla mina egna färska vårrullar i Frankfurt har jag varit sugen på vietnamesisk mat och särskilt sugen på att göra egna färska vårrullar. Jag gick lös på Pinterest och hittade sju spännande rätter som jag tänker att jag ska försöka prova på.

Vietnamese bun cha with sticky spicy tofu

Vietnamese Hot and Sour Tamarind Soup

The Saturday Soup – vegetarian pho

Sesame Crusted Tofu

Bánh Cam Recipe (Vietnamese Sesame Balls)

Seared Tofu Banh Mi sandwiches

Vietnamese Spring Rolls with Crispy Tofu

Först av allt får det nog ändå bli vårrullarna. För jag har typ drömt om dem sen jag åt det sist. Som tur är så jobbar jag ganska nära en stor och bra asiatisk livs så direkt efter jobbet tänker jag gå dit för att köpa allt och lite till av ingredienserna jag behöver. Är så peppad.

OCH en till grej! Idag släpps månadens tema för Monthly Makers hos februarivärden Annica. In och läs mer om temat på hennes blogg. Undrar du vad tusan jag pratar om så kan du läsa mer om Monthly Makers här eller se Emelies sammanställning av januaritemat som var PAPPER här. Sen finns vi även på Facebook.

 

8 Comments

 1. Christin 10 februari, 2015 at 17:01

  Vietnamesiska vårrullar är så sjukt gott och väldigt bra att göra i grupp. Lätt att göra knytis av dessutom. Som asiatiskt tacos 🙂 bun cha åt jag första gången när vi var i Hanoi och det är sjukt, sjukt gott! Brukar grilla in sommaren med bun cha! Okej, är väldigt exalterad över Vietnamesisk mat!!!

  Reply
  1. Anna María 10 februari, 2015 at 22:30

   Haha! Gillar din pepp och den smittade av sig så jag måste absolut prova att laga Bun Cha snart, snart!

   Reply
 2. Ellen 10 februari, 2015 at 17:56

  Sesambollarna såg ju galet goda ut! Måste prova. (Tänkte dessutom vara med i MM denna månad, så rolig idé! Ångrar att jag aldrig var med på förra månadens tema dock.)

  Reply
  1. Anna María 10 februari, 2015 at 22:31

   Men visst gör dom! Funderar dock på om jag kommer lyckas få dem lika fina bara.
   JA! klart du ska vara med i Monthly Makers, bara gör’t!

   Reply
 3. ISA 11 februari, 2015 at 04:03

  de där bollarna såg ju sååå spännande ut!!

  Reply
 4. elise 11 februari, 2015 at 15:17

  haha. har också pinnat den där banh-mi-bilden. ser såå gott ut.

  Reply
 5. Beata 12 februari, 2015 at 08:18

  vietnamesiskt alltså, såå gott! vill typ lägga in all mat jag äter i rispappersrullar och doppa i sås! hehe

  Reply
 6. Huy @ Hungry Huy 19 februari, 2015 at 07:53

  Thanks for sharing my sesame balls recipe Anna Maria! Checking out the recipes on this post now too, they look tasty!

  Just a note, the folks making the spring rolls said you can store those for a few days, but I wouldn’t do that. The wrapper gets kinda dry or chewy depending on how you store it. Fresh is best.

  Thanks again, cheers!

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *