Jag berättade ju tidigare att jag numera har den grymma titeln pysselredaktör för den nya ungdomstidningen Bobo. I första numret gjorde jag en enkel och om jag får säga det själv, fin anslagstavla av ståltråd. Konstruktionen är superenkel, men kräver lite tålamod.

DIY Make your own bulletin board
Du behöver:
⬡ Aluminium eller ståltråd ( jag använde 2mm tjock)
⬡ Tunn ståltråd
⬡ Tång eller annat verktyg för att knipsa med

Gör såhär:
Bestäm hur stor anslagstavla du vill ha. Jag gjorde en som är 100×70 cm.
Räta ut, mät upp och knipsa av aluminium/ståltråden vid önskad längd. Jag använde mig av 5 st 100 cm långa bitar och 7 st 70 cm långa.
Prova att lägga ut alla lösa pinnar och justera avståndet efter hur du vill att anslagstavlan ska se ut, detta är bra att göra för att få en idé om hur det kommer se ut i slutändan.
Börja med ena hörnet och fäst genom att snurra runt den tunna ståltråden runt den grövre. Egentligen kan du snurra hur som helst, men se till att dra hårt i tråden så att det fäster ordentligt. Jag fäste genom att tvinna som ett kryss. Lättast är om du gör själva ramen först, då får du en stabilare grund.
Fortsätt sedan att fästa resten av pinnarna en efter en. Sen är anslagstavlan klar. Använd klämmor, klädnypor eller liknande för att hänga upp det du vill på anslagstavlan.

Kom ihåg att tipsa alla fina kids därute om tidningen Bobo, prenumerera eller köp i närmaste butik. Nästa nummer och mitt nästa DIY kommer den 24 februari.

3 Comments

 1. Ellen 9 februari, 2015 at 21:27

  Enkelt och så smart! Faktist smartare än en vanlig anslagstavla tycker jag eftersom man slipper göra häftstiftshål ju! Plus att man kan hänga solbrillor på! Tänker att man också kan sätta fast den på väggen genom små tavelspikar och så surra fast den med ståltråd på spikarna så den inte välter…
  Fint alla fall!
  Kram

  Reply
 2. Anna María 10 februari, 2015 at 07:57

  Tack! Och superbra idé med hur en kan hänga upp den,

  Reply
 3. Pingback: Mina DIY's 2015 | Dnilva

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *