Jag tror det var första veckan tillbaka på jobbet (efter julledigheten) som jag började att hävda att 2015 är matlådans år. Självklart berodde det på att plånboken gapade extra tom efter jul och pga livet i allmänhet. Men det har varit väldigt bra att jag har haft den inställningen. För då har jag ansträng mig lite extra att laga mat på kvällen som jag sen kan ta med till jobbet dagen efter. Vissa dagar blir det dock rätt så mycket nödlösningar, men det är liksom okej, då blir ju nästa mål mat som jag lagar lite godare. Nu tänkte jag att allmänheten och fler än mina kollegor kunde få ta del av och, om en vill, haka på 2015 – matlådans år. Här kommer en liten första vända av hur mina matlådor har sett ut hittills. Två dagar med broccoli & spenat-paj, bara lite olika tillbehör. Paj är en av mina bästa rätter när jag inte vet vad jag ska göra eller känner att jag inte har något hemma. Gör bara ett pajskal och fyll med valfria goda grejer. Enkelt och perfekt i matlådan. För att det ska bli extra gott ha en sallad med vinägrett till. Jag har en fiskrätt som är en av mina favoriter och den är superenkel, currytorsk. Nackdelen är väl att det ser inte alls särskilt aptitligt ut i en matlåda. Det är liksom bara torsk, smör och curry. That's it! Sen kan en göra samma grej med torsk, smör, citron och rosmarin. Det är minst lika gott och enkelt. Vietnamesiska färska vårrullar fyllda med morot, krispig tofu, gurka, risnudlar, mynta, korriander och isbergssallad. Tortellini i ostsås Soppa är perfekt matlådemat tycker jag. Här är en jordärtskockssoppa med lite restbröd från jobbfrukosten. Pasta med tomatsås (plus bonusmat i form av couscous-sallad från fin kollega). Avokado funkar alltid superbra att ha med i lådan. Fyller ut de fattigaste av luncherna. Tortellini i tomatsås är också något jag lagar hemma när tid eller ork inte riktigt finns. Koka tortellini, värm en färdig tomatsoppa från exempelvis Kelda. Jag brukar använda den Toscanska som har bitar och lite mer kryddor i sig. Sen är det bara att blanda ihop. Ibland köper jag ju också hem mat på kvällen men äter inte upp allt, det är också perfekt att ta med som låda dagen efter. Butter Masala med panir från våran lokala indiska restaurang. Känner ni peppen över matlådans år? Hur ser era matlådor ut?