Då var det äntligen den 25 mars och förutom att det är min pappas födelsedag och våffeldagen så är det dags för mig att visa vad jag har hittat på i LERA som var Monthly Makers tema den här månaden. För mig var det ett rätt svårt tema. Jag har haft ett gäng olika idéer i huvudet men när det väl kom till kritan vad jag skulle göra så ville jag ändå göra något som jag saknar och kommer ha användning av.

Så, något som jag har saknat är en liten bricka att ha små grejer på, lite fika, ost, olivolja och salt eller något annat. Så det gjorde jag en variant av i lufttorkad lera som jag målade med akrylfärg och lackade.

Monthly Makers mars - lera
Monthly Makers mars - lera

Sen ville jag också testa att göra fjädrar i samma lufttorkande lera att ha i påskriset. Så det får bli en liten bonus nu lagom till påsk.

Monthly Makers mars - lera
Monthly Makers mars - lera
Monthly Makers mars - lera

Så då var det dags att se vad ni alla har hittat på för kul på temat LERA. Lägg in en länk till ditt bidrag här i kommentarerna senast den 31 mars. Efter det kommer jag sammanställa och blogga ett (förhoppningsvis) maffigt inlägg med massa fina alster.

Ni hittar Monthly MakersFacebook, Pinterest eller på Instagram under #montlhymakers

Vi som ligger bakom Monthly Makers är: AgnesAliciaAnnicaBeataBeatriceElsaEmelieJess, Jessica, MikaelaSandra och så jag!

(OBS När du länkar ditt bidrag godkänner du också att vi får dela din bild i våra bloggar med källhänvisning (såklart!) och att vi får pinna din bild på vår Pinterest. Vill du inte detta så säg det när du länkar ditt bidrag, annars utgår vi från att det är ok.)

46 Comments

  1. Mikaela 25 mars, 2015 at 09:19

   Gud vad roligt, det är ju precis sånt vi hoppas ska hända i och med Monthly Makers, att man testar saker man inte hade gjort annars och utmanar sig själv!

   Reply
  2. Jessica 25 mars, 2015 at 10:32

   Håller med Mikaela, blev så himla glad av att läsa det här. Det är verkligen PRECIS det jag hoppades skulle kunna hända <3

   Reply
 1. Alicia 25 mars, 2015 at 09:37

  Hurra vad kul! Ser så mycket fram emot detta alltså, åh!

  Och vad roligt att du gjorde fjädrar! Det är jag av påskhysteriska anledningar också sugen på. Har faktiskt ett gäng ganska stora jag gjort i lergods tidigare som jag hade tänkt göra något av den här månaden. Tur att den inte är slut än!
  Och så sobert snyggt med din lilla bricka! Jag tycker om att den ser ut som en geometrisk palett.

  Här är mitt bidrag:
  http://aliciasivert.blogspot.se/2015/03/monthly-makers-mars-varfaglar-i-lera.html

  Reply
 2. maja 25 mars, 2015 at 09:54

  Vilken fin bricka!! Den inspirerade mig! 🙂

  Reply
 3. Anna 25 mars, 2015 at 11:28

  Brickan!! Så himla fina färger.

  Som många andra tyckte jag detta temat var roligt eftersom jag aldrig annars skulle tagit tag i det här med att pyssla med lera. Har redan flera andra idéer jag är sugen på att testa.

  Mitt bidrag är i alla fall de här glasunderläggen i fimolera.
  http://kvinnan.blogspot.se/2015/03/glasunderlagg.html

  Reply
 4. Silje 25 mars, 2015 at 15:01

  Var litt vanskelig å komme i gang med denne månedens tema, men da jeg først satte i gang, var det ikke nok med kun et prosjekt 🙂 Kjempekjekt å jobbe med leire! Polaroidmagnetene var min første idé og er vel sånn sett hovedprosjektet, men som du kan se i innlegget, ble det noen småting også. Her er mitt bidrag: http://siljehusmor.blogspot.no/2015/03/prosjekt-med-leire.html

  Reply
 5. Sofia 25 mars, 2015 at 18:52

  Men gud vad söta!!

  Reply
 6. PysselQvinnans blogg 25 mars, 2015 at 20:45

  Min favorit lera som jag använder till det mesta heter Claylera. Det är en lufttorkad lera som finns att köpa kornig eller slätt den finns också i olika färger. Jag föredrar vitt lera som jag kan måla. När leran torkar är den lätt som papper. Detta är en lera som fungerar bäst med att täcka saker. Jag använder återvinning som tidningspapper, sladdar eller dyligt som ett skelett och täcker sedan över med lera.

  http://haggalen.blogspot.se/2015/03/hander-till-paskarring.html

  Reply
 7. Vajb 25 mars, 2015 at 21:31

  Smart grej det där med brickorna! 🙂 Och jag gillar dina fjädrar jättemycket. Var själv inne på att göra liknande.
  Tyvärr lyckades jag inte alls med mitt lerprojekt 🙁 men så är det ibland i den kreativa processen 🙂
  http://vajb.blogg.se/2015/march/skal-i-lera.html

  Reply
 8. Ida 25 mars, 2015 at 22:24

  Whao, vilken härlig bricka, gillar kontrasten mellan de raka linjerna med färgen och det runda av själva brickan. Fiffigt med hålet, så att det går att hänga upp eller hålla i.
  Älskar fjädrarna, superfina!

  Här är mitt bidrag, kakelugn till förfadern, halsband och ett flaskslott: http://idreaido.blogg.se/2015/march/3-monthly-makers-lera.html

  Reply
 9. Lena i Wales 26 mars, 2015 at 10:38

  Hittade till dej genom Mitt hem är min borg.
  Jättefina grejer du gör med lera!

  Reply
 10. Emmy 26 mars, 2015 at 18:00

  Jag har haft möjlighet att arbeta med stengodslera hos min gode vän som är keramiker. Det var väldigt roligt. Och så har jag gjort lite påskrelaterat pyssel i pappersmassa.

  Reply
 11. Linnéa Elisabeth 26 mars, 2015 at 22:21

  Wow vad fint! Mitt bidrag kommer upp imorgon eller i övermorgon. Det är inte för sent då hoppas jag? 🙂

  Reply
 12. Pingback: monthly makers ➝ lera | Hej Regina!

 13. Pingback: Monthly makers - Lera - Beata

 14. Pingback: Det stora samlingsinlägget för Monthly Makers – Lera « Anna María

 15. Pingback: Monthly Makers – lera – Johanna Lidbrandt

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *