Idag är det den 10:e och det innebär nytt tema för Monthly Makers. Jag är så imponerad av alla fina, finurliga och smarta grejer som har gjorts på våra två tidigare teman som var PAPPER och ÅTERBRUK. Nu är det dags för mig att ta över som värd för mars och det nya temat vi ska jobba efter är… LERA!

För mig är lera är ett nytt och relativt outforskat material, i tillägg till det så har jag inte alls någon aning om vad jag ska göra, än. Men det roliga är ju att nu har jag och ni andra chansen att i några veckor framöver testa att jobba med och skapa något nytt av just lera. Monthly Makers är ju till för att få igång kreativiteten och testa nya grejer. Försök att släppa prestationsångesten och gör något nytt de kommande veckorna. Inspireras av andra och grejer ni har gjort tidigare, men kom ihåg att bidraget du lämnar in ska vara gjort av dig i mars månad.

Den 25:e mars kommer jag att posta mitt bidrag på temat lera och det är i det inlägget ni ska länka era bidrag som ni har skapat under mars. Alternativt tagga det med #monthlymakers på instagram. I slutet av månaden kommer jag att sammanställa och förhoppningsvis kunna visa upp sjukt många fina och spännande grejer skapade av lera. Jag är så peppad, hoppas att ni också är det!

Vi som ligger bakom Monthly Makers är: AgnesAliciaAnnicaBeataBeatriceElsaEmelieJess, Jessica, MikaelaSandra och så jag!

För er som inte riktigt hänger med kan ni läsa mer här om vad Monthly Makers är för något. Och vill du ha regelbundna uppdateringar är Monthly Makers facebooksida bra att följa.

✂ ✎ ✂ ✎ ✂

 

15 Comments

 1. Beata 10 mars, 2015 at 08:34

  Lera har jag heller aldrig gjort ngt med, tror jag, hehe, kul!

  Reply
 2. Ida 10 mars, 2015 at 08:50

  Kul! 😀 Tror jag dock kör på hemmagjord trolldeg, haha. Hoppas det räknas 😉

  Reply
 3. Alicia 10 mars, 2015 at 09:58

  YESSSSS så kul!!!

  Reply
 4. Fredrikapåvinden 10 mars, 2015 at 10:13

  Åh vilket spännande tema! Ska fnula på vad en kan hitta på för skoj med det!

  Reply
 5. Anna 10 mars, 2015 at 10:21

  Åh! Lera… det är inget jag någonsin gjort något i tror jag. Så det ska bli kul att se vad sjutton det kan bli. Har nog redan en liten idé..

  Reply
 6. Stina 10 mars, 2015 at 11:32

  Min första reaktion var typ ”Åh nej!”, jag har inte gjort något i lera på flera år och då var det mest tomtar i cerentilera som gällde. Men efter en liten session på Pinterest känns det rätt lovande ändå, detta ska bli så kul!

  Reply
 7. Mikaela 10 mars, 2015 at 12:28

  Detta ska bli så kul! 🙂

  Reply
 8. linnea 10 mars, 2015 at 12:51

  Va kul! Men vart köper man lera? 🙂

  Reply
  1. Anna María 11 mars, 2015 at 07:31

   Ja visst är det?! Det finns ju en mängd olika lertyper, allt från cernitlera, modellera, trolldeg som du kan göra själv (jag tänker att det kan räknas som lera) och keramisk lera. Plus massa mer. Kolla i din lokala hobbyaffär, konstnärsaffär, leksaksaffär om de har något.

   Reply
 9. Jessica 10 mars, 2015 at 13:55

  Alltså jag är så taggad på att se vad alla kan hitta på med lera!

  Reply
 10. Beatrice 10 mars, 2015 at 18:33

  Detta är så så svårt, och så så roligt! Peppar som bara den, och det kommer upp ett inlägg hos mig strax också!

  Reply
 11. christin 10 mars, 2015 at 21:14

  Kul!!! skall försöka mig på’t!

  Reply
 12. Sandra 11 mars, 2015 at 07:53

  Åh, är så megapepp på det här 😀

  Reply
 13. Pingback: Ett dygn på Yasuragi « Anna María

 14. Pingback: Inspiration till att skapa med lera

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *