Nu under påskledigheten passade jag på att plantera om mina plantor. Basilikan, tomaterna och paprika har verkligen hunnit växa till sig de senaste veckorna och nu var det hög tid att låta dem flytta in i större krukor. Det jag har lärt mig om odling är enbart sånt jag har snappat upp hemma hos mina föräldrar när jag var yngre. Ja, det och blandat med en rejäl knippe magkänsla. Men hittills har jag alltid -peppar, peppar- fått bra skördar av tomater, basilika, paprika och djungelgurka.

Plants
Plants

Som tumregel när jag sår frön brukar jag ha att när det känns trångt i krukan är det dags att plantera om. Beroende på hur stor kruka jag har gör jag det en eller två gånger innan plantan ska flytta ut på balkongen. Tomater kan du med fördel sätta lite djupare ner i jorden vid omplantering, för då får plantan en grövre stam och kommer stå stadigare. Jag läste hos Sandra att hon brukar knipsa av de första hjärtbladen som tittar ut på plantan. Det är något jag aldrig tidigare gjort, men testade att göra det i år. Är säkert en bra grej. Basilikan grävde jag också ner lite djupare, bara för att det kändes bra. Hoppas det är det också.

PlantsNu är det bara att låta dem få vatten, lite näring och en massa sol och vänta in att det blir nog varmt ute innan det är dags att flytta ut dem på balkongen.

 

4 Comments

  1. Vicky 8 april, 2015 at 19:43

    tänker alltid på dig numera när jag tänker basilika, haha!! och alltså djungelgurka, så sjukt märklig grej. ser ut som små vattenmelonstuggummin ur femkronorsautomater, men hur SMAKAR de egentligen? och hur förtära?? så spännande detta.

    Reply
  2. Pingback: Plantera i gamla konservburkar « Anna María

  3. Pingback: Sommarfixa balkongen « Anna María

  4. Pingback: Så här skördar jag min basilika « Anna María

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *