Grönt som växer

Monstera

I vintras tog jag en stickling av en monstera (den var så här liten från början, kolla på vardagsrumsbordet). Den har hittills bara haft hela blad och inte alls de där delade bladen som är så fina. Men så i helgen kikade det första delade bladet fram och jag blev såklart megapepp över det. Visste egentligen inte alls ens om sticklingen i sig skulle överleva, men det har den ju verkligen gjort och vuxit till sig rejält. Efter att ha låtit den stå i vårt söderfönster i gassande sol sen den flyttade ner i en kruka kollade jag upp hur den egentligen vill stå. ”Skuggigt, halvskuggigt eller ljust, men inte i direkt sol”  hittade jag efter en snabb googling. Ojdå! Sagt och gjort fick den flytta in i rummet ovanpå bokhyllan. Som synes verkar den ju trivas där i och med att den producerade ett delat blad bara någon vecka efter flytten. Eller så gillar den sällskapet av lego och en papegoja i guld.

7 Comments

 1. Beatrice 14 april, 2015 at 09:51

  Älskade växt, de är så fantastiska! Har två som verkar trivas fint, och det gör en alltid lika glad när det kommer nya blad!? Har även ett skott på en gullranka som jag fick hos en kompis, som intre trivdes alls, fick klippa om skottet två gånger, tills jag läste på ”ska stå varmt, inte under 15 grader” och det stod i våra dragiga fönster mitt i iskall vinter, hehe… Men nu har den ett nytt blad på gång!!!! Är så himla exalterad…Hehe.

  Reply
 2. Fredrikapåvinden 14 april, 2015 at 12:04

  Älskar när växter växer snabbt haha. Jag hade en växt i höstas som jag råka döda lite… Men när jag upptäckte det fortsatte jag att vattna den i alla fall i utifall om att liksom… Men så för ett par veckor sedan så skymtade jag något litet grönt igen och sedan sa det bara schwong och nu är den jättehög och lång (vet tyvärr inte vad den heter men den består typ av två långa gröna blad… typ…

  Reply
 3. Mian 14 april, 2015 at 13:19

  Eller så har du gröna fingrar… : )

  Reply
 4. christin 14 april, 2015 at 17:15

  alltså jag kan vara helt fel ute nu men jag har föööör mig att det är någonting med att den delar sig när det är fuktigt och att det kan vara bra att ibland spraya den med lite vatten då och då. eller om det var att den gillar det dundertorrt? Hmm kommer inte riktigt ihåg, men pratade om detta med kompis för bara någon ynka dag sedan *guldfiskminne*

  Reply
 5. Sandra 15 april, 2015 at 07:43

  Så fint! Kan inte få nog av den här växten och har märkt att de är riktigt tåliga så nu fyller jag typ hela huset med dem 😉

  Reply
 6. Alicia 15 april, 2015 at 15:04

  Alltså det är så roligt att alla älskar monstera för jag har en ENORM som är min mormors och som jag avskyr men likväl vattnar plikttroget. Jag får ta en bild någon dag för har så mycket internetcred innestående om ni får se!

  För övrigt fantastisk guldfågel!!??

  Reply
 7. humle 17 april, 2015 at 19:18

  ååh, hurra vad bra!!

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *