Matlådans år II

Jag har kört stenhårt på att 2015 är matlådans år. Så här kommer ett gäng matlådor jag har ätit den senaste tiden.

Matlådans år
Råraka med lingonsylt med spenatsoppa. Soppan fick jag av Kristin då hon hade lite exra med sig och min låda var lite fattig. Fint att få lite lunch av någon annan.

Matlådans år
Paj igen! Funkar som sagt jämt och är busenkelt att göra. Den här gången med spenat, kikärtor, lök och tomat.

Matlådans år
En kan ju inte äta hemlagad mat jämt, då funkar hämtpizzan från helgen bra som låda också. Dock rätt slibbig efter 2 minuter i en micro.

Matlådans år
Sallad med lite av varje funkar jämt. Här gjorde jag en blandning av bladsallad, ruccola, olika sorters tomater, min ständiga matlådekompis – avokado, keso med örtsalt och finn crisp.

Matlådans år
Vår thai-kiosk lagar inte bara god mat, det är superstora portioner också vilket är perfekt att ha till matlåda dagen efter.

Matlådans år
Quinoasallad med tomat och vårlök, avokado, ruccola, spenat, kokt ägg, halloumi och en gräddfilssås med citron och örtsalt. Enkelt, gott och kan varieras i oändlighet.

Matlådans år
Det här är rätt så ovanlig mat för min del, men den funkar fint att laga i ordning på morgonen. Kokta makaroner med en stekt veg. chorizo. Ja, och så en avokado till det. Och Wasa Frukost som jag inte ätit sen jag gick på fritids. Nostalgitripp till dagis i form av en lunch.

Matlådans år
Sist, men inte minst tänkte jag presentera paniklådan. Den här skrapade jag ihop ur kylen hemma när jag sprang hem efter gymmet då jag hade glömt att ta med mig biblioteksböckerna som skulle lämnas tillbaka samma dag. Spaghetti, minimalt med tomatsås, avokado och rå halloumi (som jag micrade, hej gnisselkoncistens!) och bonus blev knäckemackan med smetanaröra som jag fick av Anna. Himla tur att jag har så snälla kollegor som delar med sig av sin mat till mig.

Vad har ni haft i era matlådor den senaste tiden?

9 Comments

 1. Beatrice 12 april, 2015 at 11:19

  Älskar matlådor! hehe. Just den här veckan har jag bara haft pastarätter av olika slag, mest veg-varianter. Bland annat min favorit pastasallad med soltorkade tomater och mozzarella, och en grymt god pasta med gorgonzola!

  Reply
 2. elise 12 april, 2015 at 12:25

  haha åh paniklådan <3 så många gånger jag gått till jobbet och skolan med sådana trista matlådor.

  Reply
  1. Anna María 14 april, 2015 at 07:05

   Haha, ja tyvärr är det väl en riktig klassiker. Men det är ju mat i alla fall.

   Reply
 3. LisaMarie 12 april, 2015 at 19:00

  Håller med om att matlåda regerar, eller borde göra det iaf, med tanke på plånboken :p Jag har varit sämst på det på sistone, men mina bästa ”paniklådor” liknar dina i att de typ alltid innehåller halloumi och avokado.

  Reply
  1. Anna María 14 april, 2015 at 07:10

   Halloumi och avokado funkar till allt 🙂

   Reply
 4. Lovisa 13 april, 2015 at 08:12

  Åh, tack för matlådeinspo! Har ständigt problem med vad jag ska laga.

  Reply
 5. Sandra 13 april, 2015 at 08:42

  Haha men åh, har inte ätit frukost än så nu vattnas det helt sjukt mycket i min mun 😉

  Reply
 6. Pingback: Matlådans år III « Anna María

 7. Pingback: Matlådans år V « Anna María

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *