Månadens tema för Monthly Makers är och har varit tändstickor. Så himla knepigt tycker jag. Jag hade en idé om att göra en grej som jag minns att min lillebror gjorde på dagis. Han pyntade en tändsticksask med någon slags tjock marmoreringsliknande grej i tre färger. Jag minns att jag tyckte själva asken var väldigt fin. Men jag har ingen som helst aning om vad som var gjort med asken. Jag kollade om någon i familjen kom ihåg vad han kan ha gjort, men kom inte fram till något alls. Då blev det genast svårt att veta vad jag skulle göra. Men jag hängde ändå kvar i att jag ville göra själva asken lite roligare. Det för övrigt verkar vara det många av oss har gjort på temat. Men kul att se att askarna ändå blir så himla olika.

Monthly Makers April - Matches
Jag valde att klä in själva asken i tändstickor, det blev som en liten trä-ask. Sen hade jag kvar en liten bit kontaktplast i marmorimitation. Den slängde jag på en annan ask. Så nu har jag två snygga askar som kan ligga framme.

Monthly Makers April - Matches

Även om det är ganska så självförklarade hur jag gick tillväga så kommer här en liten beskrivning.

Monthly Makers April - Matches

Du behöver:
Tändsticksask med tändstickor
Lim
Mattkniv (eller annat att kapa av tändstickorna med)

Monthly Makers April - Matches
Limma fast en tändsticka i taget direkt på tändsticksasken eller på en utklippt bit tunn kartong. Jag testade först med en limpistol, men det blev supertrådigt och rätt bökigt. Superlim funkade bättre men jag limmade ihop mina fingrar några gånger på vägen. Kapa av överbliven längd på tändstickorna med kniven. Sandpappra kanterna vid behov och limma sen fast allt på själva tändsticksasken.

Eftersom det är Elsa som är månadens värd så är det på hennes inlägg ni ska gå in och länka till era bidrag i några dagar till. Elsa kommer sen att samanställa och blogga ett stort inlägg med allt fint vi tillsammans har hittat på på temat.

Vi som drog igång Monthly Makers är, AgnesAliciaAnnicaBeataBeatriceElsaEmelieJess, Jessica, MikaelaSandra och så jag!

Monthly Makers finns också på facebook.com/monthlymakers, och kom ihåg att tagga med #monthlymakers på instagram.

✂ ✎ ✂ ✎ ✂

10 Comments

 1. Mikaela 26 april, 2015 at 18:48

  Kul att det är så många som gjort så olika tolkningar på pimpade askar! Gillar verkligen din version som är mera 3D 😀

  Reply
 2. Ida 26 april, 2015 at 23:13

  åh, gillar dem båda. Även om det lite skär i mig när tändstickorna är oanvända så tycker jag din ask av dem blev himla fin!

  Reply
 3. Stina 27 april, 2015 at 08:10

  Men vad läckert det blev att klä in den med tändstickor! Är ju verkligen en variant som man kan ha liggandes framme 🙂

  Reply
 4. Vajb 27 april, 2015 at 16:35

  snygga dom blev!

  Reply
 5. Alicia 28 april, 2015 at 11:56

  Så himla kul att du använde både askarna och stickorna tycker jag! Väldigt stiligt och spännande 🙂 Plus att det påminner om ett litet litet hus!

  Reply
 6. Elin 28 april, 2015 at 21:16

  åh men jag vet precis vad du menar som din lillebror hade gjort. Gjorde med det för lääänge sedan. Får en feeling av att det var florsocker inblandat? Jag ver inte men den var som någon slagit stelnad frosting. Ska googla på detta haha

  Reply
  1. Anna María 29 april, 2015 at 07:07

   Ja! Det har med florsocker att göra!! En kompis till mig hade tydligen också gjort detta när hon var liten. Så nu tror jag jag vet hur det går till. Ska testa så fort jag får chansen.

   Reply
 7. Katarina 29 april, 2015 at 16:12

  Härligt med en 3D-inklädnad. Håller med om att det är kul att så många askar är olika.

  Reply
  1. Anna María 2 maj, 2015 at 20:09

   Ja, visst är det! Oändliga möjligheter faktiskt!

   Reply
 8. Pingback: Mina DIY's 2015 | Dnilva

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *