Mina plantor med tomat, paprika och basilika bara växer och växer. Nu har det kommit så långt att de har växt ur sina små krukor och det är dags att plantera om dem igen. Jag har väl kanske låtit det gå lite långt eftersom i alla fall tomatplantorna har börjat att bli rätt långa och rangliga. Men, bättre sent än aldrig att plantera om tänker jag. Jag har dock ett problem, jag har slut på krukor (egentligen plats också, men det låtsas jag inte om).

Plants in a can
Jag lagade pastasås i förra veckan och använde tre burkar med krossade tomater. Perfekt att plantera om i i brist på krukor. Sagt och gjort så fick tre tomatplantor flytta till större.

Plants in a can
Om du ska plantera något i en konservburk, tänk då på att spika hål i botten på burken så att överblivet vatten kan rinna ut.

Plants in a can
Här kan du vara hur kreativ/okreativ du vill och gå bananas på att göra roliga mönster.

Plants in a can
När jag planterade om tomaterna såg jag till att sätta dem så djupt ner som möjligt i krukan även den här gången. (Så här såg det ut för någon vecka sedan när jag planterade om sist.) Förhoppningsvis blir stammen lite kraftigare och stabilare.

Plants in a can
Sen är det bara att vattna och ta hand om de små plantorna och se hur de växer sig större för varje dag som går.

4 Comments

 1. Jess 21 april, 2015 at 08:15

  Det ser likadant ut hemma i mina fönster, så himla kul att odla! 🙂

  Reply
 2. LisaMarie 21 april, 2015 at 19:53

  Åh vad stora de har blivit! Jag sådde mina sent så de är bara yttepyttiga ännu, men de växer ju så att det knakar så snart har jag väl samma problem som du 😉

  Reply
 3. Malin / Inte vego, men 23 april, 2015 at 15:14

  Har ett liknande fönster här också! Det är roligt att se de små plantorna växa mer och mer för var dag som går.

  Reply
 4. Pingback: Sommarfixa balkongen « Anna María

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *