En tur längs södra Kungsleden

Sälen

Efter vårt stopp i Halland och Småland mötte Philip och jag upp mamma och pappa i Göteborg så åkte vi tillsammans upp till Sälen där vi har bott i en stuga i några dagar. Väderprognosen såg minst sagt rövig ut när vi åkte upp men på något sätt ändrades den och det blev faktiskt helt okej väder. Sjukt egentligen hur himla väderberoende vi människor är. 

Hur som helst. En av dagarna snörade Philip och jag på oss våra kängor för att vandra en bit längs med Kungsleden. 

Sälen

Sälen

Sälen

Luften var regntung och vi råkade bara ut för en mindre skur vilket var skönt. Det fanns så sjukt mycket hjortron på fjället men tyvärr var de inte alls mogna. Jag hade sett så mycket fram emot att koka egen hjortronsylt, men det får helt enkelt vänta. 

Sälen

Sälen

Sälen

Naturen var så himla pampig och vi vandrade vidare och var rätt så ensamma längs vägen. 

Sälen

Sälen

Sälen

Sälen

Sälen

Sälen

Totalt tror jag vandringen slutade runt milen och det kändes som en lagom lång sträcka före lunch. Vi fick verkligen en blandad tur med allt från asfal, breda grusvägar till lera och myrmark.

Nu vill jag vandra mer och längre! 

3 Comments

 1. vardagskonst 31 juli, 2015 at 11:51

  vi har ju ingen direkt stans att vandra, men jag blev lite sugen på att packa ner familjen och ha picknick i skogen nu när jag såg de här bilderna.

  Reply
 2. Alicia 1 augusti, 2015 at 11:09

  Fyy så vackert! Nu längtar jag upp till fjälls igen. Älskar ensligheten och naturen på kalfjäll alltså, det är så fint och rogivande.

  Reply
  1. Anna María 3 augusti, 2015 at 13:46

   Men verkligen rogivande. Vidderna och tystnaden alltså. Så behagligt.

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *