Första dagen på Island

Iceland

Strax efter 06 i lördags morse var Philip och jag på Arlanda, peppade och redo för Island. Såhär ser jag förresten ut i håret nuförtiden. Komiskt att ni var så många som tyckte att jag var fin i håret med min utväxt och att jag själv tyckte det var så hemskt. Jag kan ju trösta mig med att det kommer nog så ut så snart igen. Håret växer ju liksom och faktum kvarstår att jag är rätt mörkhårig av mig egentligen.

Iceland

Det var faktiskt bara för några veckor sedan som Philip och jag bokade flygbiljetterna till Island. Jag har som vanligt längtat hit, men nu på senare har jag verkligen haft ett sug. Tror det kan ha att göra med att var och varannan i mitt facebook och instagramflöde åker hit. Jag som ändå är hälften härifrån måste ju också få åka hit när helt plötsligt gemene man far tänker jag. Vi passade i alla fall på när Icelandair hade en 48h kampanj på billiga biljetter. Så TIPS! till dig som är sugen på att åka till Island, håll koll när de biljetterna släpps. Tror det faktiskt var genom en sån kampanj vi bokade biljetterna i vintras också.

Iceland

Mormor hade gjort egna fiskbullar som jag, Philip, morfar, Ágúst (morbror), Helga (morbrors fru), María (kusin), Margrét (kusin) och mormor åt. Vansinnigt gott. Jag som annars har varit lite småförtjust i fiskbullar på burk känner att det är något jag aldrig kommer kunna äta igen pga att de här var så himla goda.

Iceland

Vi tog det rätt lugnt första dagen, umgicks med släkten, åkte lite ärenden, handlade mat och hjälpte morfar att komma igång med sin nya iPhone som han fick från Margrét. Men eftersom Island är fullt av vacker natur vart du än åker så hann vi med ett litet stopp efter att vi hade handlat mat vid några lavagrottor. Inga konstigheter.

Iceland

Det var klart och somrigt över Reykjavík. 10°C, molnfritt och svag vind. Mormor och morfar bor i utkanten av Reykjavík och har den här mäktiga utsikten över hela stan. Kan inte titta mig mätt på den.

Iceland

Framåt kvällen badade lägenheten i kvällssol.

Iceland

Och solnedgången var såhär fin.

Iceland
Iceland

Mycket mer än så hann vi inte med första dagen. Vi var jättetrötta efter att ha varit vakna 20h i sträck. Men också peppade på att vara nog utvilade för nästa dags äventyr. Men mer om det lite senare.

 Här kan du läsa mer om min senaste resa till Island ↓
Första dagen på Island
Vandring på Esjan
Svínahraun
Þingvellir
Krýsuvík
Reykjanestá – branta klippor och stora stenar
Gunnuhver
Norrskensnatten
Panoramabilder från Island

Translation: First day back in Iceland and we were welcomed with this beautiful sunset over Reykjavík. 

18 Comments

 1. Matilda 31 augusti, 2015 at 10:46

  Wow, så vacker vy!

  Reply
 2. Dani i London 31 augusti, 2015 at 11:53

  Wow <3

  Och blir så glad över att någon annan gillar fiskbullar!! Får alltid höra att jag är så jävla "äcklig" annars som äter det.

  Reply
  1. Anna María 31 augusti, 2015 at 23:44

   Vad fasen är det för trams! Fiskbullar är bra mat. Go team fiskbulle!

   Reply
 3. ISA 31 augusti, 2015 at 16:32

  inser att jag vet INGENTING om Island, har massa förutfattade tankar men de verkar inte stämma.. väntar med spänning på dag 2 😉 haha

  Reply
  1. Anna María 31 augusti, 2015 at 23:42

   Haha, jasså?! Vad hade du för förutfattade tankar då?

   Reply
 4. Sandra 2 september, 2015 at 07:52

  Men alltså åh, Island. Vet att jag tjatar men kan liksom inte släppa den drömmen. Hoppas att ni har en helt underbar resa <3

  Reply
  1. Anna María 5 september, 2015 at 13:02

   Släpp den aldrig. Åk dit, gör det bara!

   Reply
 5. Pingback: Island – Krýsuvík « Anna María

 6. Pingback: Reykjanestá – branta klippor och stora stenar « Anna María

 7. Pingback: Island – Gunnuhver « Anna María

 8. Pingback: En bro mellan två världsdelar « Anna María

 9. Pingback: Mina topp 13 bra grejer med Island « Anna María

 10. Pingback: Vandring på Esjan « Anna María

 11. Pingback: Island – Svínahraun « Anna María

 12. Pingback: Island – Þingvellir « Anna María

 13. Pingback: Norrskensnatten « Anna María

 14. Pingback: 2015 genom instagram « Anna María

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *