Min hår-historia

Idag ska jag Ä N T L I G E N gå till frisören för klipp och färg. Mitt hår har blivit långt och jag har en härlig utväxt på 4-5 cm. Jag har bytt färg och frisyr väldigt många gånger de senaste åren och från att ha varit livrädd och inte velat förändra något alls med håret har jag gått till att bli lite väl våghalsnig. Jag litar helt blint på frisören. Dock känner jag mig ofta rätt nervös när jag vet att det ska ske en förändring, men jag återkommer hela tiden till tanken: ”Det är bara hår, det växer ut igen”. Idag tror jag dock inget drastiskt kommer att ske. Jag tänker behålla det blonda i alla fall, men nyans och längd får vi se hur det blir.

Jag tänkte att det kunde vara kul att kolla lite på hur jag sett ut i håret genom åren.

My hair 2007-2008

2007-2008

Från 2007 och fram till idag är nog den tiden som mest förändring har skett med mitt hår. Innan dess lät jag det mest vara axellångt och i min naturliga hårfärg. Lite oklart om det här mörka är till 100% min färg, men i princip så är jag sådär mörk på riktigt. Eventuellt något ljusare och lite mer och åt det röda hållet, i alla fall på somrarna. (Sjukt att jag inte vet exakt egentligen. Nåja.) Jag drömde om att ha stort svall med lockar men är en som jag född med fint/tunt nordiskt hår så går det i princip inte att få det så himla långt och fylligt. Inte för mig i alla fall. Så jag bestämde mig för att sätta i extensions.

Jag älskade grejen med långt hår, jag testade massa olika frisyrer och lockade det  så ofta jag kunde. Nackdelen var dock att det behövde tas om hand mycket mer än bara mitt hår och jag kunde inte ha uppsatt pga att då syntes fästet undertill. Ja och sen växte det också ut. Jag använde kreatinvax för den som undrade.

När fake-håret togs ur kände jag mig extremt blottad på huvudet och lite naken. Så jag klippte en rak page. Älskade den frisyren och har i flera år tänkt att jag en dag ska komma tillbaka till en rak page. Men det har inte riktigt blivit så pga att jag sen kapade av håret och klippte kort.

My hair 2009-2011

2009-2011

Jag klippte av mig håret någon gång 2009 när jag hade anmält mig som frivillig hårmodell hos Björn Axén. Vilket i sin tur sen ledde till att jag fick vara med på min första kollektionsplåtning för dem. Har ingen bild med här på den första korta frisyren, men när den hade vuxit en aning såg den ut som de översta bilderna i kollaget ovanför.  Sen fick den växa ett tag över sommaren, färgen tvättades ur och blektes som gjorde att jag fick en kastanjebrun färg, som är ganska så mycket min riktiga sommarhårfärg. Sen blev jag tillfrågad att vara modell för Björn Axén även nästa säsong och då var det hårt, svart och en V-lugg som blev mitt nya hår. När jag var nyklippt älskade jag det. Men så fort det blev lite för långt kändes det ganska mycket som en liten hjälm.

Hur övergången från svart till typ gul-aktig gick till minns jag knappt, vet inte om jag kanske gjorde en avfärgning och sen åkte på segelsemester i Kroatien och lät solen göra sitt jobb. Men håret blev ljusare och jag blev igen bokad på en kollektionsplåtning för Björn Axén. Denna gången rött hår med tjock lugg, här kan ni se hur det såg ut.

My hair 2012-2014

2012-2015

Efter att den röda färgen tvättades ur var jag peppad på att prova på att vara blond. Det har länge varit en tanke jag har haft och flera av mina kompisar var tveksamma till om jag verkligen skulle passa i det. Jag pratade med min frisör och om det var någon gång lättare att bli blond var det nu. Jag började försiktigt med en jordgubbsblond variant och har sen dess bara jobbat håret ljusare och ljusare. Hann med en ny kollektion åt Björn Axén i den vändan också.

I december 2013 fotades jag ännu en gång för en ny kollektion hos Björn Axén och den här gången hade jag grått hår. Här är bilderna från den kollektionen. Det gråa satt inte i jättelänge, men jag hade blivit pepp på att testa lite olika pasteller. Hann med både rosa och lila där en vända. Men grundfärgen i håret fortsatte att vara blond och det är den i dagsläget också.

New hair

Haircut

Och lite såhär har jag sett ut senaste tiden. Gillar frisyren och både den kallare och den varmare blonda tonen. Men på de här två bilderna är jag ju helt nyfärgad och så ser jag absolut inte ut nu. Vill ni se en färsk utväxt så kan ni ju kika på bilden som jag postade i mitt förra inlägg eller här nedanför. Lite kul var det att Sandra kommenterade och tyckte att jag var fin i håret. Jag har känt mig så ful och obekväm i mitt hår den senaste tiden. Så jag blev himla glad för den kommentaren. Det var vad jag hade att berätta om mitt hår för den här gången.

Vilken färg, frisyr eller längd gillade ni bäst?

DIY skirt

 

Translation: The story of my hair from 2007-2015. 

7 Comments

 1. Mikaela 27 augusti, 2015 at 15:21

  Gud vad kul att se! Älskar såna här inlägg! Mitt hår har i princip alltid sett likadant ut, det modigaste jag vågat mig på var en snedlugg 2007 haha. Hade inte kunnat föreställa mig att du var så mörkhårig naturligt, kul att du hunnit igenom att prova så många olika frisyrer också! Men jag tycker nog bäst om det du har nu, kort och blont passar dig jättebra!

  Reply
 2. Stina - Tillvaron.se 27 augusti, 2015 at 17:37

  Känner verkligen igen mig i snedluggen anno 2007, kul att se! Jag tyckte också du hade så fint hår när jag läste senaste inlägget, haha. Men håller tummarna för att du blir nöjd själv efter frisörbesöket 🙂

  Reply
 3. lovisa 27 augusti, 2015 at 19:22

  satan så mycket grymt! jag gillar verkligen den blonda, korta frisyren som är mest en rejäl snelugg. men även den svarta, korta var GRYM. förstår dock att den kanske är mest firece direkt vid klippningen. mösskänsla är aldrig kul! puss.

  Reply
 4. Christin 27 augusti, 2015 at 20:22

  Tycker det blonda, korta är sjukt snyggt!!! – men likt de andra tyckte jag också du var fin i håret i senare i läggen – och så långt det hunnit bli! Du är fin!

  Reply
 5. Vicky 28 augusti, 2015 at 07:40

  hallå jag tänkte faktiskt också kommentera och säga att jag faktiskt tycker att din mörka utväxt är skitsnygg???? sen kändes det som att jag kommentarsspammar så jag la band på mig.

  Reply
 6. Pingback: Grått hår – DNILVA

 7. Pingback: Sommarklippet | Dnilva

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *