5 bilder från en söndag

Weekend

Jag älskar ljuset genom vårt vardagsrumsfönster om morgnarna då solen skiner. Precis det fina ljuset fick jag i helgen. Den här söndagen hade Philip och jag planerat att vi skulle städa och fixa inför den kommande veckan. Jag är verkligen en person som antingen har superstädat eller totalt kaos, jag vet inte vad det är men direkt när det går över en viss gräns, läs: när jag har påbörjat ett projekt som hastigt blev avbrutet och inte hunnit plocka bort, då finns det liksom ingen hejd på kaoset som kan uppstå. Hur som helst så hade det inte riktigt funnits tid till att plocka bort grejer och material sen mitt förra infall och det var hög tid nu. För jag gillar egentligen inte alls när det är stökigt.

Weekend

Vi plockade undan, sorterade och städade och eftersom det ju var Kalenbullens-dag passade vi på att plocka fram bullar ur frysen som Philip hade bakat och åt som fika när vi behövde en liten paus.

Weekend

Jag plockade till och med ihop alla blommor, torkade av dem och rensade vissna blad. Städandet fortsatte tills hela lägenheten var i ordning. Det är en så himla skön känsla att få starta en ny vecka med ordning och reda i lägenheten. För min egen del orkar jag liksom inte med det i veckan plus att jag ofta är uppbokad på kvällarna.

Weekend

Till kvällsmat styrde vi grönsaker i ugnen. Zucchini, brysselkål, lök, morötter och rotselleri. Det är ju säsong för rotfrukter nu så då blir maten extra billig vilket jag gillar.

Weekend

Till detta stekte vi champinjoner och kokte en majskolv som låg i kylskåpet. Så himla gott och jag kände verkligen vilket sug jag hade efter lite höstiga maträtter och grytor som fått koka länge. Har ni tips på vegetariska höstiga grytor tar jag gärna emot dem. Behöver utöka min receptbank en aning.

 

TRANSLATION: 5 photos from this Sunday when we cleaned the apartment and made vegetables in the oven. 

2 Comments

  1. Matsdotter 6 oktober, 2015 at 07:58

    Mmm, rostade grönsaker i ugn är ju en höjdare. Du har lagt upp det väldigt fint också =)

    Reply
  2. hejregina 6 oktober, 2015 at 08:33

    jag är precis samma! perfekt städat eller kaos (:

    Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *