Kroppkakor i Midsommarkransen

Nalle o Kroppkakan

Nalle o Kroppkakan

Nalle o Kroppkakan

Nalle o Kroppkakan

Nalle o Kroppkakan

Nalle o Kroppkakan

Efter jobbet i fredags orkade Philip och jag inte alls laga mat. Men det var ju ändå fredag plus löning så varför inte gå ut och äta tänkte vi. Vi bestämde oss för att promenera bort till Midsommarkransen och (äntligen) äta på Nalle o Kroppkakan. Johannes var också peppad på kroppkakor så vi mötte upp honom utanför. På plats fanns ett jazzband som spelade och till tonerna av det slog vi på stort. Vi började med att dela på tre små kroppas. Det vill säga små friterade kroppkakor fyllda med ost och chili. Hej lyxversionen av chili cheese! Jag tog sen de vegetariska kroppkakorna med svamp i. Och till efterrätt en typ av äppelpaj. Hej och hå vad mätt jag var. 

Vi satt kvar till de stängde och sen traskade Philip och jag hemåt för att kolla på Mr Robot. 
TRANSLATION: Last Friday me, Philip and Johannes went to Nalle & Kroppkakan and had some typical Swedish Kroppkakor. Which can be described as the Swedish version of dumplings. So good! 

4 Comments

 1. Daniella in Edinburgh 27 oktober, 2015 at 11:18

  Smakar de som dumplings? Vågade aldrig äta som liten då min pappa lurade i mig att det var gjort på faktiska kroppar. (Han sa att det var utskuret fett från tjocka människors magar och sedan jagade han oss med sin mage…)

  Reply
  1. Anna María 2 november, 2015 at 16:50

   Men vaaaa?! Inte ok att skrämmas så! Nej, det smakar inte som dumplings, är liksom lite matigare och kraftigare. Mer svensk husmanskost-smak. Men himla gott. Tycker du ska testa om du får chansen.

   Reply
 2. Stina - Tillvaron.se 27 oktober, 2015 at 15:13

  Men va?! Har aldrig hört talas om denna restaurang. Jag som verkligen älskar kroppkakor! Detta blir garanterat vår nästa dejtdestination 😀

  Reply
  1. Anna María 2 november, 2015 at 16:49

   Ja! Ni måste bara dit! Så mysigt och gott.

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *