Min mamma har strösslat chiafrön på salladen i flera år och jag hade aldrig riktigt tänkt på att undersöka mer vad det var för frön eller om det gick att göra andra grejer med dem. Jag visste bara att det var nyttigt och bra, typ. Men så började jag höra fler och fler prata om de här små fröna och numera är de ett vardagligt inslag i min frukost. Jag har testat flera olika varianter och blandningar. Hasselnötsmjölk, mandelmjölk, rismjölk, sojamjölk, komjölk, cashewmjölk med mera. Men just nu har jag hittat en kombination som säkerligen kommer att stanna kvar ett bra tag på mitt frukostbord.

För att det är så förbannat gott!

Chia pudding with coconut milk

För 1 portion behöver du:
1,5 msk chiafrön
1 dl kokosmjölk (jag tycker den godaste är den jag köper i min lokala thai-butik)
En knivsudd vaniljpulver

Ev. bär, frukt, kokos eller nötter som topping

Gör såhär:
Jag gör alltid min chiapudding på kvällen innan jag går och lägger mig, på så vis har den fått stå till sig över natten. Blanda alla ingredienser i en burk och rör om noga. Låt stå i ca 20 min och rör om en gång till. Ställ sen in i kylen och vila över natten. Ta fram din burk med chiapudding och toppa med det du tycker är gott. Jag gillar att ta blåbär och kokosflingor. Vill jag lyxa brukar jag ringla på lite honung på toppen.

Chia pudding with coconut milk

For one serving, you need:
1.5 tablespoons of chia seeds
100 ml of coconut milk
A pinch of vanilla powder

Optionally. berries, fruit, coconut or nuts as a topping

Do this:
I always make my chia pudding the night before when I go to bed. Mix all ingredients in a jar or bowl and stir well. Let stand for about 20 minutes and stir again. Let the pudding rest in the fridge overnight. Take your jar/bowl of chia pudding and top with what you think is good. I like blueberries and coconut flakes. For special occations I like to drizzle some honey on top.

13 Comments

  1. Sandra 15 oktober, 2015 at 08:34

    Ååh så gott! Kanske får bli en chiapudding till imorgon alltså 🙂 Har kommit på att om man har en burk med skruvbart lock kan man bara skaka burken istället för att röra om = så skönt för en kladdmaja som jag. Min favorit just nu är att ha ner en tsk jornötssmör, kakao och honung så smakar puddingen precis som coco pops sen <33 hehe

    Reply
    1. Anna María 16 oktober, 2015 at 06:42

      Jag har faktiskt också bara skakat ibland. Mycket smidigt! Åh, måste testa din kombo, coco pops som inte är coco pops låter ju gott!

      Reply
  2. Sara i Åre 15 oktober, 2015 at 09:21

    chiapudding är min favorit – jag gillar att göra den på havrebaristamjölk. jag gör gärna flera lager; dvs chiapudding i botten och sedan en mix på banan och mango eller något annat i mitten, kanske lite yoghurt och granola överst. älskar för övrigt frukost – och älskar att gå bananas!

    Reply
    1. Anna María 16 oktober, 2015 at 06:41

      Vad spännande att göra den i lager sådär. Det måste jag prova!

      Reply
  3. lovisa 15 oktober, 2015 at 11:53

    åh gott! jag har också testat massa olika vegdrycker, men fastnat för den osötade, naturella havredrycken. många andra sorter är sockrade, och det tycker jag är lite onödigt sådär direkt på morgonen (det kan vänta till fikat liksom). har samma procedur som du med att blanda två gånger (hatar när jag glömmer det och man vaknar till en klumpig gegga!!). på topp har jag jordnötssmör, kokosflingor och gojibär. ibland skivad banan eller annan frukt. gott!

    Reply
    1. Anna María 16 oktober, 2015 at 06:40

      Havredrycken har jag inte testat med. Måste göra det. Och din topping ska också testas 🙂

      Reply
  4. Stina - Tillvaron.se 15 oktober, 2015 at 12:33

    Spännande och kul att läsa alla varianter här i kommentarsfältet 🙂 Pga lathet har jag alltid bara gjort puddingen med komjölk och inte tyckt att det är så mycket att hänga i julgranen, men det är nog värt att testa någon annan mjölk ändå alltså 🙂

    Reply
    1. Anna María 16 oktober, 2015 at 06:38

      Ja, himla kul med alla dessa tips. Tycker du helt klart ska prova några andra varianter än komjölk. 🙂

      Reply
  5. Joana 15 oktober, 2015 at 12:46

    Jag gör också min uteslutande med kokosmjölk sen jag upptäckte hur löjligt gott det är…och väldigt mättande 🙂

    Reply
    1. Anna María 16 oktober, 2015 at 06:38

      Exakt, jag håller mig mätt länge på den frukosten. Mycket bra.

      Reply
  6. Kourtney 16 oktober, 2015 at 20:19

    då måste du göra nåt ännu godare, nämligen chiasylt!!

    Reply
    1. Anna María 17 oktober, 2015 at 08:26

      Whaaa! Berätta mer om sylten! Låter spänannde!

      Reply
  7. Pingback: Overnight oats med kardemumma | Dnilva

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *