6 saker jag lärt mig göra med vänstern


källa

Nu har det gått 10 dagar sedan jag vaknade och inte kunna röra min högra arm. Under den tiden har jag liksom fått lära mig att göra allt det vardagliga på lite andra sätt. Och som högerhänt är det faktiskt en väldigt stor omställning. Här kommer en lista på de grejer som jag nu har blivit lite bättre på att göra med bra en hand/arm.

★ Borsta tänderna
Just nu kan göra allt med bara vänsterhanden. Dvs öppna/stänga tandkrämstuben (skruvkork…), klämma på tandkräm och borsta tänderna. Det bästa?! Det känns till och med som att tänderna faktiskt bli rena. Yay!

 Äta mat med vänster hand
Mat som redan är uppdelad i bitar är att föredra. Philip har fått skära maten åt mig, lite som ett barn men det behövs. Men att äta och skopa i mig mat med vänsterhanden har jag blivit betydligt bättre på. I början hade jag inte precis någon Nobel-middag-klass på ätandet, men jag har ändå blivit mätt. #WIN

★ Duscha och tvätta mig
Funkar faktiskt förvånansvärt bra ändå. Blir inte lika noga kanske, och att göra någon form av frisyr efteråt är fortfarande en omöjlighet, men tycker jag ändå har fått till ett skapligt resultat. Och ren har jag ju blivit.

★ Sminka mig
Seriöst, skitsvårt att bara sminka med vänstern om man är van att i vanliga fall sminka med högerhanden. Får tacka lite extra för att jag har en ganska enkel sminkrutin. Men både ögonbryn, mascara och lite rosiga kinder har jag lyckats få till.

★ Klä på mig
Tights och stora tröjor har varit min räddare i nöden. Tar man den onda handen först går det oftast bra. Mössa, halsduk och att stänga jackan har varit det klurigaste att göra med bara en hand.

Gå på toaletten
Här tänker jag inte gå in på några detaljer, men det var knepigare än jag trodde.

 

Och om ni undrar hur det går med armen, så är den mycket bättre. Nu kan jag böja den, använda den som stöd och jag har inte ont hela tiden. En sån lättnad, nu hoppas jag att det fortsätter i samma takt och att jag är helt återställd snart igen.

 

11 Comments

 1. Mikaela 30 november, 2015 at 12:30

  Skönt att armen börjar bli bättre!

  Reply
 2. Emilia 30 november, 2015 at 12:34

  Alltså massa krya på dig önskningar till dig! Hoppas verkligen du blir helt återställd snart. Måste ju göra vardagen helt omöjlig när en helt plötsligt både är enarmad och dessutom med ”fel arm” fungerande. Tycker ändå du håller ett väldigt uppmuntrande humör här i bloggen. Tummen upp och kämpa vidare med vänstern!

  Reply
 3. Matilda 30 november, 2015 at 13:06

  Skönt att höra att det är på bättringsvägen! Det är ändå lite spännande att få ett annat perspektiv på allt det där vi tar för givet att vi bara ska kunna göra utan problem.

  Reply
 4. christin 30 november, 2015 at 17:41

  Sminka sig med vänstern, jag tycker borsta tänderna med vänstern är svårt nog! Men skönt att det börjar bli bättre (KRYA) men också knäppt hur ont den kan göra? Jag har problem med handlederna sen Algot och det tycker jag kan vara besvärligt. Hoppas du är tillbaka till normal funktion snart!! kram!!

  Reply
 5. Amanda 30 november, 2015 at 17:45

  Hjälp vilken omställnings det måste ha varit. Hoppas armen blir bra snart 🙂

  Reply
 6. chrissy 30 november, 2015 at 19:20

  aj vad tråkigt med tennisarmbåge, men shit vad duktig du är som lyckats lära dig allt detta på så kort tid! sminket känns ju cirka omöjligt så jag är verkligen superimpad!! hoppas du blir återställd asap! håller tummarna <3

  Reply
 7. Ruth | HungryHeart.se 30 november, 2015 at 19:23

  Skönt att höra att armen är lite bättre! Och vilken fingerfärdighet du kommer att ha när du kan använda högerhanden igen plus att du tränat upp vänsterhanden! =)

  Reply
 8. ISA 30 november, 2015 at 19:44

  oj, vill inte ens försöka mig på utmaningen mascara med vänster hand :O men bra jobbat, i framtiden kanske du är två-hänt då!

  Reply
 9. Sandra 1 december, 2015 at 08:18

  Ja, hoppas verkligen att det bara blir bättre nu. Tycker du är grym som kan sminka dig med vänster, det är typ min sämsta grej!

  Reply
 10. Carina 1 december, 2015 at 13:48

  Åh, jag kommer ihåg när jag heller inte kunde röra högerarmen. Man blir ju så handikappad. Men det är ju tur att man har en till arm.Ha en fin dag, kram

  Reply
 11. Sabina 2 december, 2015 at 21:21

  Åh, känner med dig! Jag bröt min arm tidigare i år och kunde inte använda den till någonting alls de första veckorna, sedan när jag var inne på sista veckan så bakade jag och skrev till och med krokiga anteckningar med min vänsterhand. Heja dig som kommit så här pass långt på bara tio dagar! Hoppas att du bara blir bättre <3

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *