Inspiration Monthly Makers – LJUS

Monthly Makers inspiration light

1 / 2 / 3 / 4  / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 / 11 / 12 / 13 / 14 / 15 /

Den här månaden är det Agnes som är värd för månadens tema i Monthly Makers. Temat är LJUS och det passar väl himla bra in nu när det är så mörkt ute. Ljus kan vara ett väldigt brett tema. Som vanligt, allt kan ju tolkas hur som helst. Det går exempelvis att skapa något som ger ljus t ex en lampa. Sen kan en skapa något av ljus och det kan exempelvis vara ljus som brinner eller kanske ljus som reflekteras eller skapar skuggor.

Jag är just nu inne på att göra någon typ av lampa. Jag har gjort en enklare lampa av träkulor och mässing förut som jag tycker mycket om. Sen är det faktiskt så att jag verkligen skulle behöva en lampa att ha i fönstret i vardagsrummet. Vi får se vad det blir av det här temat, vore ju ultimat att kombinera nytta med nöje så att säga.

Jag samlar som vanligt på mig massa inspiration till månadens tema på mitt Monthly Makers inspirations-board på Pinterest som jag även fyller på när jag kommer över något jag tycker om. Kika gärna där eller följ.

✂ ✎ ✂ ✎ ✂

Monthly Makers är ett initiativ för alla som vill hålla igång kreativiteten. Vi är tolv kreatörer med olika bloggar, som har ett gemensamt intresse: Att skapa. Varje månad presenterar vi ett nytt tema där vi, och alla som vill, skapar något utifrån det givna temat.Det viktiga är inte resultatet utan själva skapandet. Prova nytt, gör något du kan, eller gör bara det första som du kommer att tänka på.

Hur gör jag för att delta?
Den 10:e varje månad presenteras ett nytt tema på månadens värdblogg samt på Monthly Makers facebooksida. Efter det har du drygt två veckor på dig att skapa något. Den 25:e varje månad kommer månadens värdblogg att presentera sin tolkning av temat och i det inlägget kan du kommentera med en länk till din blogg, instagram eller annat ställe där du presenterar din tolkning. Använd gärna#MonthlyMakers så vi lättare kan hitta det du skapat.

Vi som ligger bakom Monthly Makers är: AgnesAliciaAnnicaBeataBeatriceElsaEmelieJess, Jessica, MikaelaSandra och så jag!

Glöm inte att följa Monthly Makers på instagram och facebook

✂ ✎ ✂ ✎ ✂

TRANSLATION: The theme for Monthly Makers, (the creative challenge me and 11 other bloggers have started) in september is LIGHT.  I collected some things that inspire me in the collage. Are you excited for this months theme?

12 Comments

 1. Mikaela 13 november, 2015 at 15:17

  Jag funderar också på att göra en lampa, behöver en ny kökslampa för den vi har är riktigt jäkla ful 😛

  Reply
 2. My 13 november, 2015 at 18:35

  Massa bra inspiration och kul tema! Vet inte vad jag ska hitta på än, något som inte är allt för tidskrävande tänker jag. Vi får se, men kul om du gör en lampa, man kan aldrig ha för många lampor, det är mitt motto! 🙂

  Reply
  1. Anna María 17 november, 2015 at 16:38

   Håller med! Lampor kan en ha hur många som helst av!

   Reply
 3. Stina - Tillvaron.se 13 november, 2015 at 20:53

  Så bra inspo! Är också inne på en lampa just för att det känns som om alla ljuskällor som går att tillgå krävs för att höja mysfaktorn hemma just nu 🙂

  Reply
  1. Anna María 17 november, 2015 at 16:37

   Men jag vet! Det börjar ju liksom att skymma strax efter 14 nu. Har liksom glömt av detta med mörker. :O

   Reply
 4. Ruth | HungryHeart.se 14 november, 2015 at 10:27

  Fina ljusprojekt! Svårt att inte börja le av en kokosnötslampa! =)

  Jag försökte realisera idén jag hade till ljus-MM igår, men jag tror att jag vill ge resultatet titeln ”totalt djävla mörker”. =D Men det är bara att prova igen! =)

  Reply
  1. Anna María 17 november, 2015 at 16:36

   Men visst! Haha, bra titel. Bara att försöka igen, håller tummarna för att det inte är fullt lika mörkt vid nästa försök. 😉

   Reply
 5. Emilia 14 november, 2015 at 19:46

  Känner att jag vill göra exakt allt inom detta tema! Kan inte alls bestämma mig och alla dessa underbara bilder gör inte saken lättare 😉 Ser fram emot att se allas kreationer denna gång. Är lite inne på att göra ljusstakar för det har jag aldrig provat på men finns så många material att välja på.

  Reply
  1. Anna María 17 november, 2015 at 16:34

   Jag vet exakt den känslan. Ibland är det svåra att begränsa sig, men en kan ju fortsätta göra nya grejer efter att temat är slut 🙂 Ljusstakar är roligt och behövs i dessa mörka tider. Jag gjorde ju ett par till NATUR-temat för någon månad sedan.

   Reply
 6. ISA 15 november, 2015 at 13:09

  detta har inget med inlägget att göra men jag såg dig idag!! (?). tänkte ”där går en kompis. hejhej”, men sen insåg jag att vi inte alls är kompisar. haha! men ville bara säga det 🙂 kram!

  Reply
 7. Alicia 16 november, 2015 at 22:04

  Alltså betonglampan med typ hönsnät under som ser ut att vittra sönder? DÖR vad snyggt!!

  Reply
  1. Anna María 17 november, 2015 at 16:31

   Jag VEET!! Oklart hur en kan få till det själv dock. Eller är kanske inte så himla svårt, egentligen.

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *