Två gröna från mitt hem

Plants

Plants

Det har flyttat in en ny växt hos mig. Det är en liten dvärgkowhai, tror också att den kallas för sicksackbuske, den växer lite i ett slags nätmönster med pyttesmå blad. Den är liksom liten och gullig. Jag vill gärna fylla lägenheten med massa roliga växter, men bristen på bra platser att ställa växterna på börjar blir lite väl påtaglig. Jag har samtidigt så svårt att göra mig av med de andra växterna jag har. Att slänga dem är inte ett alternativ. Så nu får det vara lite överfulla bord av växter, för det är ju så fint.

Plants

I början av året fick jag (äntligen) min avokadokärna att lämna ifrån sig en liten rot. Tog säkert minst fem misslyckade försök innan det hände något och skam den som ger sig alltså. Men sen dess har avokadoplantan hunnit bli rejält stor tycker jag och jag börjar fundera på om det kanske är dags att plantera om den så att den får mer plats att växa på.

Plants

Jag tycker att den gröna färgen på bladen är så himla fin. Nu hoppas jag att den fortsätter växa till sig.

Och fortsätta gärna maila in eller kommentera med era bästa kladdkakerecept här, vill på riktigt lära mig att göra den ultimata kladdkakan.

 

TRANSLATION: I bought this new plant the other day, the latin name is ”Sophora prostrata”. Love how the branches look like a net and the tiny leafs. So cute! And my avocado tree has grown bigger, I’m so happy about that.

9 Comments

 1. Sandra 11 november, 2015 at 08:09

  Alltså den första lilla busken är verkligen så fin! Köpte en för något år sedan som stendog nästan direkt. Har inte vågat ge mig på en ny sedan dess men om det visar sig att din frodas hos dig kan du väl ge lite tips sen? 🙂

  Reply
 2. Matilda 11 november, 2015 at 10:12

  Två av mina absoluta favoritväxter, så fina!

  Reply
 3. Julia 11 november, 2015 at 10:36

  Jag har aldrig sett en sådan sicksackbuske. Ska genast googla upp! Min favorit är annars chiliväxten som ser kaxig och söt ut på samma gång.

  Reply
 4. Mikaela 11 november, 2015 at 13:56

  Tror sicksackbusken också kallas för sophora för att den hör till det släktet. Riktigt fin är den i alla fall, har velat ha en sån länge, finns de på Plantagen månntro? Fast jag får inte köpa fler växter för min sambo 🙁 🙁 🙁 Måste göra mig av med hälften säger han för att det står växter på varenda ledig yta. Men det kommer inte att hända, haha 😉

  Reply
 5. Ruth | HungryHeart.se 11 november, 2015 at 16:02

  Vilken himla söt växt! Den ser ut som ett träd tillhörande en dockskåpsvärld! =) Och det är väl helt underbart att fylla sitt hem med växter. Jag tycker allt att man kan skaffa sig en liten djungel därhemma. =)
  Avocadoplantorna kan växa till sig rejält. Min kära sambo har drivit upp en som nu är nästan lika stor som jag. Den är ju SÅDÄR snygg och väldigt smal och ranglig, men vad gör man inte för kärleken…

  Reply
 6. Amanda 11 november, 2015 at 19:26

  Den översta var ju hur söt som helst! Får nog ta och köpa hem en sån jag med 🙂

  Reply
 7. Stina - Tillvaron.se 12 november, 2015 at 10:13

  Åh, jag stod och tummade på den översta växten i blomaffären häromdagen, så himla söt!

  Reply
 8. My 13 november, 2015 at 18:44

  Sicksackbusken<3 och så kul att avokadoplantan är på G 🙂

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *