Frågor och svar om hur jag gör eller vad jag använder

Jag tänkte att jag skulle svara på lite frågor som har kommit från er den senaste tiden om vilka verktyg jag använder till några av mina DIY-projekt. Har ni frågor försöker jag alltid att svara på dem i kommentarsfältet, men ibland är det även frågor som många av er ställer så varför inte lyfta dem här då tänkte jag.

Circle cutter

↑ Åh det låter verkligen så fint och mysigt. Och! Mycket mycket bra pyssel, jag vill också göra det! Har du något tips för hur man ska få ut många runda pappersbitar på en gång? De tar ju så lång tid att klippa ut… (ang detta)
Jag har ett kanonbra tips för dig som vill ha perfekta cirklar av papper. En cirkelskärare! Jag har faktiskt två varianter. Den gul/blåa är lite som en passare, du kan enkelt ställa storleken på dina cirklar och den är billig. Jag köpte min på Slöjd Detaljer, men den finns säker på flera ställen. Här är den cirkelskäraren.

Den andra cirkelskäraren jag har var något dyrare, det är en cirkel med massa små hål i som du sticker ner bladet och skär runt. Funkar också bra och var lättare för mig att använda med en ond arm, därför köpte jag den också. Finns också på Slöjd Detaljer. Här kan du hitta den cirkelskäraren.

Monthly Makers - LIGHT
cut in plexi
↑ Stiligt och snyggt! Spännande material, det skulle jag vilja prova! Kan man såga i det med ”vanlig” såg? Eller hade du specialverktyg? (ang min lampa i plexiglas)
Jag hade turen att få låna Philips brors verkstad och verktyg. Då använde vi en sticksåg för att såga i plexiglaset, men när jag köpte det fick jag tips om att det går minst lika bra att använda en japansåg. Här hittade jag en jättebra artikel om vad en ska tänka på när du skär i plexiglas. Lycka till!

DIY - Marbled mugs
↑ Jag såg precis ditt inlägg om marmorerade muggar och jag bara undrar vilket klarlack du använder. Jag hittar verkligen inget som är giftfritt, vore jättetacksam för svar ❤ (ang mina nagellacksmarmorerade muggar)
Jag har faktiskt testat lite olika lack när jag har marmorerat med nagellack. Men det enda giftfria jag har hittat heter ”Mod Podge Dishwasher-Safe Gloss”. Det är vattenbaserat och enligt förpackningen giftfritt, så det är ett tips. Annars om du inte får tag på just det så är mitt tips att inte sätta nagellacket eller lacket där det kan komma i kontakt med mat eller munnen. Anledningen att lacka muggarna är ju för att nagellacket ska sitta kvar på muggen. Mina muggar har hållit sig riktigt bra, men det beror nog till viss del på att jag bara diskar dem för hand. Just Mod Podge har varit lite knepigt att få tag på här i Sverige tycker jag. Finns självklart att beställa på internet från ex USA. Men mitt hittade jag faktiskt av en slump när jag var på Island. 

Fig Marmalade

↑ åhhh vad heter en sån där text-printer-apparat nu igen? (ang vad jag har märkt mina burkar med)
Det är en DYMO! Jag fick den i julklapp v min mamma för något år sedan och älskar den. Är även DYMO-ansvarig på jobbet (självutnämnd sådan). Alla borde ha en sån liten präglingsapparat för att märka saker med. Du kan köpa den på ex. Clas Ohlson.

Undrar du något, vad som helst, högt eller lågt, fråga på så ska jag svara. Det behöver såklart inte bara ha att göra med olika verktyg utan kan ha att göra med lite vad som helst.

 

8 Comments

 1. Beatrice 9 december, 2015 at 10:52

  Superbra inlägg! Vill tipsa om att Mod Podge fanns på Malmö-butiken som Slöjd-Detaljer har! Vet inte om det var just det lacket, men det vanliga limmet och några andra varianter hade de. Kanske har de på hemsidan också då? 🙂

  Reply
  1. Anna María 13 december, 2015 at 10:15

   Men tack snälla! Roligt att du gillade inlägget.

   Reply
 2. Mikaela 9 december, 2015 at 23:04

  Skitbra inlägg! Jag älskar min DYMO också! Vet dock inte vart den är just nu!?

  Reply
 3. Ellen 10 december, 2015 at 10:18

  Tack för svar! Visste väl att det måste finnas något knep för cirklar 🙂
  Vad kul, köpte en dymo i helgen, har märkt ALLT nu! Så roligt. Även årets julkort följer temat 🙂
  Kram!

  Reply
  1. Anna María 13 december, 2015 at 10:15

   Så lite så, det är ett så himla bra knep 🙂 Julkort med dymotema låter fint!

   Reply
 4. Ruth | HungryHeart.se 11 december, 2015 at 11:20

  Blev så himla glad att se att man kan köpa en gammaldags Dymo fortfarande! Jag har letat på loppis men aldrig hittat någon.
  Mod Podge har jag sett på Panduro och vet att det finns på svenska interetbutiker också, bl a Skapamer.

  Reply
  1. Anna María 13 december, 2015 at 10:14

   Jag blev det också när jag först hittade denna. Okej, jag får kolla lite bättre, tycker att utbudet har varit lite skralt när jag har kikat. 🙂

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *