1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 1011

Sista månaden på året är här och likaså Monthly Makers sista tema för året. Alicia är den som är värd och temat är GLAS. Ett spännande tema tycker jag på flera sätt och faktiskt lite svårt. Drömmen vore att kunna blåsa något i glas, men ja, det är kanske inte något en bara gör sådär i en handvändning utan en ugn, glasmassa eller kunskap. Så det får jag lägga på hyllan tills vidare.

Däremot finns det ju en massa glas som en kan återbruka och göra om till något annat. Det går ju såklart att måla på glas i massa olika tekniker. Sen kan en göra något som ser ut som glas, eller göra något med ett glas. Det går att färga glas eller använda glas som en del av något.

Jag spretar just nu lite i mina tankar och beroende på tid och vad jag råkar hitta för material så får jag se vad det blir. Men jag tänker mig att jag som vanligt vill göra något som jag vet att jag kanske behöver hemma. En smart grej som skulle förenkla något här hemma eller något som kan vara fint att ha framme.

Undertiden jag funderar så kommer jag som vanligt samla på mig inspiration på mitt Monthly Makers inspirations-board på Pinterest. Där har jag redan nu pinnat en del, men fyller också på allt eftersom. Kika gärna där eller följ om du vill.

Vad tycker du om tema glas?

✂ ✎ ✂ ✎ ✂

Monthly Makers är ett initiativ för alla som vill hålla igång kreativiteten. Vi är tolv kreatörer med olika bloggar, som har ett gemensamt intresse: Att skapa. Varje månad presenterar vi ett nytt tema där vi, och alla som vill, skapar något utifrån det givna temat.Det viktiga är inte resultatet utan själva skapandet. Prova nytt, gör något du kan, eller gör bara det första som du kommer att tänka på.

Hur gör jag för att delta?
Den 10:e varje månad presenteras ett nytt tema på månadens värdblogg samt på Monthly Makers facebooksida. Efter det har du drygt två veckor på dig att skapa något. Den 25:e varje månad kommer månadens värdblogg att presentera sin tolkning av temat och i det inlägget kan du kommentera med en länk till din blogg, instagram eller annat ställe där du presenterar din tolkning. Använd gärna#MonthlyMakers så vi lättare kan hitta det du skapat.

Vi som ligger bakom Monthly Makers är: AgnesAliciaAnnicaBeataBeatriceElsaEmelieJess, Jessica, MikaelaSandra och så jag!

Glöm inte att följa Monthly Makers på instagram och facebook

✂ ✎ ✂ ✎ ✂

TRANSLATION: The theme for Monthly Makers, (the creative challenge me and 11 other bloggers have started) in september is GLASS.  I collected some things that inspire me in the collage. Are you excited for this months theme?

7 Comments

 1. Wilda 14 december, 2015 at 09:19

  Väldigt mycket fint du har hittat! Roligt att vi har två likadana pins den här månaden. 🙂 Jag tror att jag tycker att det är ett klurigt tema för att det är ett hårt material. Haha, låter ju knäppt men det känns lite stelare och svårt att rucka ur ramarna då. Men med de här inspirationsinläggen är ju idéerna redan många. Lycka till denna månad!

  Reply
 2. Mikaela 14 december, 2015 at 11:05

  Jag drömmer också om glasblåsning och skrev ett par rader om det i mitt inspirationsinlägg som kommer imorgon 😉 Jag hade redan en idé men nu kom jag på att jag måste absolut rama in fjädrarna jag hittade i skogen i våras också, så fint ju!

  Reply
 3. Beata 14 december, 2015 at 17:06

  haha glas alltså, så klurigt!

  Reply
 4. Stina - Tillvaron.se 14 december, 2015 at 19:23

  Så himla fint kollage! Blev faktiskt rekordsnabbt klar med mitt bidrag i söndags, trots att det känns som det klurigaste temat på länge!

  Reply
 5. Sandra 15 december, 2015 at 07:40

  Det här temat är så himla roligt och utmanande tycke rjag! Tänker att man kan göra helt sinnessjuka saker samtidigt som det går att göra vackra grejer på en låg nivå också. Ska bli kul att se vad alla gör!

  Reply
 6. Jess 16 december, 2015 at 21:36

  Härligt med inspiration! Jag har knappt hunnit tänka kring temat än och har ingen aning alls om vad jag ska göra, dags att börja snart. Tycker det är ett kul och spännande tema så ser fram emot att börja fundera kring det lite djupare.

  Reply
  1. Anna María 18 december, 2015 at 08:57

   Jag ligger också lite efter i tankarna på temat. Eller tankarna är nog där, men tiden finns inte riktigt. Men det kommer säker snart 🙂

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *