Matlådans år V

Nu är ju officiellt sett Matlådans år över. Ja, i och med att jag myntade uttrycket i januari 2015 och att det nu hat blivit 2016.  Dock har jag en sista del av mina måtlådor kvar att visa så jag tänkte att det kan jag väl likaväl göra nu trots nytt år. Och egentligen kan ju varje år vara matlådans år.

Jag kom ju på själva grejen för ett år sedan när plånboken var helt och fullkomligt tom, som en liten extra sporre för min egen del att hela tiden försöka ha med mig en matlåda istället för att köpa dyra luncher ute. Det funkade faktiskt jättebra! Jag lärde mig att vara kreativ och ibland slänga ihop lådor på morgonen innan jobbet, men oftast handlar det ju om att redan kvällen innan ha en rutin och laga mat i dubbla portioner.

För mig var det inte så svårt om jag bara la manken till och tänkte på det. Vi kikar på matlådans års sista matlådor. ↓

Matlådans år V

Veg. lasagne. Den här matlådan lagade jag inte ens själv. Blev hembjuden på middag hos KG och eftersom det fanns mat kvar kirrade hon en låda till både henne och mig. Megalyx!

Matlådans år V

Grönkål, fetaost, paprika och lite quinoa. Toppa med olivolja och örtsalt. Klart!

Matlådans år V

Sojakorv, makaroner och pesto…. Italien möter Sverige eller nåt. Helt ok ändå!

Matlådans år V

Det här var kanske en av de sorgligaste lådorna. Rester från hämtmat (lax + tzatsiki) och sen koka lite spaghetti.

Matlådans år V

Makaroner, en ordentlig sallad och pesto. Jättegott!

Matlådans år V

Quornfärssås och pasta. Klassiker. Funkar så himla bra som låda.

Matlådans år V

Mos, veg. bullar, lingon och brunsås. Sån klassiker som funkar lika bra som vegetarisk variant.

Matlådans år V

Kokt torsk på norskt vis. En av mina fulaste men enklaste och godaste rätter. Fisk, smör, citron, rosmarin. Koka ris till. Klart!

Matlådans år V

Grönkålssallad med quinoa.

Matlådans år V

Kylskåpspaj och min trogna följeslagare Finn Crisp.

Matlådans år V

Butternutsoppa.

Matlådans år V

Pasta med pastasås och vitlöksfrästa champinjoner.

Tack för ett bra år kära matlådor. Och jag fortsätter såklart min rutin med att ha låda istället för att äta lunch ute. Hoppas att ni har blivit lite peppade på att göra egna matlådor.

Här kan du se fler inlägg om Matlådans år och andra matlådor ↓
Matlådans år I
Matlådans år II
Matlådans år III
Matlådans år IIII

 

10 Comments

 1. Mikaela 26 januari, 2016 at 11:27

  Mina matlådor ser aldrig sådär goda ut, haha. Men det är ett måste för jag skulle verkligen inte ha råd att betala 50-100 kr om dagen för köplunch, det är en lyx jag unnar mig då och då 😉

  Reply
  1. Anna María 31 januari, 2016 at 16:40

   Mina bästa trix för att en matlåda ska se kul ut är att lägg sakerna var för sig när du gör lådan kvällen innan, lägg alltid upp maten på en tallrik (blir liksom aldrig kul att äta ur en låda), ha lite sallad till, det piggar upp det tråkigaste.

   Reply
 2. sandra 26 januari, 2016 at 11:43

  Är så otroligt glad över att aldrig behöva fixa matlådor att ta med utan att jag faktiskt har lyxen att äta hemma varje dag. Då blir man liksom aldrig ens sugen på att äta ute + att det alltid finns något att släng ihop och man kan inte råka glömma lådan hemma i kylen osv. Är väldigt tacksam över just den grejen inser jag nu 🙂

  Reply
  1. Anna María 31 januari, 2016 at 16:41

   Det är verkligen en superlyx!

   Reply
 3. Alexandra 26 januari, 2016 at 15:25

  Å så fina matlådor, jag blev helt sugen på att laga mat för imorn 🙂 Där jag jobbar finns flera restauranger, men de har väldans långa köer. Så det blir oftast matlåda av den anledningen..

  Reply
  1. Anna María 31 januari, 2016 at 16:41

   Det är faktiskt också en av mina anledningar att jag har låda, orkar liksom inte slösa hela min lunch på att köa. Äter jag på kontoret har jag mer tid till annat.

   Reply
 4. Jess 26 januari, 2016 at 20:14

  Nu blev jag betydligt mer pepp på att fixa ordentliga matlådor! Som du säger så behöver det ju inte vara så svårt, bara man planerar lite och tänker på det.

  Reply
  1. Anna María 31 januari, 2016 at 16:46

   Ja! Kul att höra. Men precis, det är inte så himla krångligt – egentligen. Lycka till!

   Reply
 5. Beata 27 januari, 2016 at 06:21

  Shit va duktig du varit på det, haha tycker det går i perioder för mig!

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *