Nu äntligen har Philip och jag fixat sängbord till oss. Tidigare har vi haft pallar eller ingenting alls. Vi har en säng med lådor under och därför så ville vi helst ha sängbord som hänger på väggen. På så vis slipper vi flytta på dem när vi behöver något i en låda. Vilket ju ändå händer rätt ofta. Vi båda har varit inne på att ha någon form av enklare trälåda på väggen som mest bara ska kunna ha det absolut viktigaste, på ett vattenglas, handkräm, en bok.

Vi letade ganska länge efter bra lådor, men många har haft handtag på sidorna, eller hål och inte riktigt varit gjorda för att hänga på väggen. Men så hittade vi de här lådorna i obehandlat trä från GRANIT. Vi får se om vi kanske målar om dem eller behåller dom som dom är.

Bedside table

Lådorna kändes lagom små i storleken och kostade 69:- om jag minns rätt. Just nu bor en handkräm och ett cerat där inne. Är så himla ovan att ha ett sängbord så vet inte riktigt vad jag borde vilja ha där. En bok kanske, men jag läser mest när jag åker tunnelbana, telefonen har jag inte i sovrummet längre pga lätt att hamna i never-ending-scrollande. Behovet får väl växa fram så småningom.

Bedside table

Sänggaveln, som är en skrivbordsskiva gjorde jag i februari förra året då Monthly Makers hade tema återbruk. Och vasen med eukalyptusen har jag marmorerat med nagellack. Känns ändå kul att sovrummet är ett hopplock av massa egna lösningar och DIY’s.

 

TRANSLATION: Made these bedside tables out of wooden boxes. I like them!

13 Comments

 1. Sandra 18 januari, 2016 at 09:03

  Så snygga sängbord! De passade verkligen bra inne hos er och åh, jag älskar fortfarande sänggaveln!

  Reply
 2. Wilda 18 januari, 2016 at 09:33

  Verkligen snyggt! Vilken smart idé (som vanligt med dina påhitt). Och alltså jag måste ju ta efter det där att inte ta med mig telefonen till sängen. Måste skaffa en väckarklocka, helst igår. Tack för den peppen!

  Reply
 3. Ulrika 18 januari, 2016 at 12:20

  Superfint!!

  Reply
 4. Mikaela 18 januari, 2016 at 15:23

  Så snyggt! Älskar det! Funderar lite på vilka sorts sängbord vi ska ha också, men jag är väldigt sugen på att köpa en helt ny säng så kanske ska börja med det 😛

  Reply
 5. Amanda 18 januari, 2016 at 21:24

  Blev ju supersnyggt med lådan så 🙂 sen ääälskar jag sänglampan, vart är den ifrån?

  Reply
  1. Anna María 19 januari, 2016 at 22:17

   Tack! Sänglampan heter Ranarp och kommer från IKEA. 🙂

   Reply
  1. Anna María 19 januari, 2016 at 19:47

   Vad kul att du tycker det. Tycker ju nämligen jag också 🙂

   Reply
 6. Ellen 25 januari, 2016 at 22:44

  Så genialiskt, varendaste liten idé! Får man fråga hur du satte upp dem? Fast de kanske inte blir så tunga förstås. I vilket fall, pinnar och kanske härmar.
  Kram på dig

  Reply
 7. Pingback: Frågor och svar « Anna María

 8. Pingback: Lite mer om den alternativa tavelupphängningen « Anna María

 9. Pingback: Gör det själv #89 | Dnilva

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *