Verklighetsmaskiner på Moderna Museet

Moderna Museet #olafursthlm

I söndags hade Philip och jag bokat in en museibesök på Moderna Museet för att bland annat kolla på Ólafur Elíasson och hans utställning Verklighetsmaskiner som är öppen till 17/1. Jag har vetat att jag ville hinna se den här utställningen sen jag såg att den började. Och nu äntligen blev det av!

I somras när Philip och jag var i Århus och besökte ARoS såg vi flera installationer av just Ólafur Elíasson som var så himla spännande. Bland annat Rainbow Panorama och ett rum i olika färger med vit rök som gjorde att en bara kunde se en halvmeter framför sig typ. Så himla häftigt.

Moderna Museet #olafursthlm

Moderna Museet #olafursthlm

Jag gillade verkligen den här utställningen också. Fanns liksom så mycket att utforska och promenera runt bland.

Moderna Museet #olafursthlm

Moderna Museet #olafursthlm

Moderna Museet #olafursthlm

Moderna Museet #olafursthlm

Moderna Museet #olafursthlm

Knäppast kanske var det gula rummet där inga färger syntes. Eller ja, bara gult och svart. Väldigt knäppt för ögat och det tog en stund innan jag var van vid ljuset. Men kul och rätt fint.

Moderna Museet #olafursthlm

Så tips till alla som har möjlighet att gå dit innan den 17/1! Säkert rätt kul att gå dit med barn också kan jag tänka mig.

Moderna Museet

Moderna Museet

Moderna Museet

När vi ändå var där så passade vi också på att titta på Moderna Museet samling. En dunderfin dag ute på vift helt enkelt. Efter det åkte vi hem, skrev handlarlista, åkte och tittade på innebandy för att sen storhandla till veckan som kom.

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *