Fredag, burrata, svamppasta, vänner och vin

Friday pasta and wine

I fredags efter jobbet mötte jag upp Philip och åkt direkt hem till Stefan. Hemma hos honom möts vi av Chet Baker på vinyl och ett glas cava. Efter lite surrande kom Ekan och Tanja också förbi och hux flux hade Stefan dukat lagt upp en så himla fin caprese med burrata (en mozzarella fylld med grädde typ – prova om du ej gjort det tidigare).

Friday pasta and wine

Samt en bricka med lite oliver, bröd, parmesan, tryffelhonung och två sorters salami. Och olivoljan som vi köpte i somras när vi var på en vingård i Italien. Så gott! Skulle typ kunna äta mig mätt på detta.

Friday pasta and wine

MEN Stefan hade svängt ihop en magisk svamppasta som vi mumsade vidare på. Är det nåt Stefan är bra på (plus massa andra grejer också) är det att bara svänga ihop magiska pastarätter. Alltid lika gott varje gång.

Friday pasta and wine

Sen avslutade vi måltiden med glass och hjortronsylt. Och när vi var mätta övade vi våra näsor på att gissa dofter från några vindoftskit. Rätt kul och lite klurigt. Är det hallon, peppar eller viol jag känner lukten av?

Det var min fredagskväll det.

 

TRANSLATION: On Friday me and a couple of friends had wine and dinner at Stefans place. 

3 Comments

 1. Julia 22 februari, 2016 at 18:41

  Sv: oh, den var ljuvlig!

  Men det här verkar minst lika ljuvligt, och trots att jag ganska nyss har ätit så blir jag hungrig igen!

  Reply
 2. lovisa 24 februari, 2016 at 20:12

  herre min JE på den där pastaskålen alltså??? vill va där nu

  Reply
  1. Anna María Larsson 26 februari, 2016 at 07:28

   JAG VET! Älskar att komma hem till Stefan och få äta magiska pastor ur den!

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *