1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 /

Monthly Makers andra tema för året är TRÄ och det är Sandra som är värd. Jag gillar verkligen trä som material och tycker att möbler i trä är bara så himla fint. Mitt bästa träslag är nog just nu furu. Spontant tänker jag mig tillbaka till träslöjden i grundskolan och doften av nysågat trä – så god! Projektmässigt hade jag gärna velat bygga en stor möbel eller något annat skrymmande, men just nu har vi inte plats för någon stor grej varken hemma i lägenheten eller en plats att snickra på. Så det får helt enkelt vänta lite.

Jag hade en tanke om att göra ett projekt med massa träkulor, men insåg att jag nog skulle behöva uppåt 200 stycken i olika (stora) storlekar, vilket skulle bli väldigt dyrt. Men så himla fint. Får vänta med det projektet tills jag kommer över ett större parti till en något billigare peng. Annars tänker jag att en kan ju såga i trä, måla om eller måla över, limma ihop olika träbitar eller limma ihop trä med andra material. Det kan vara små trädetaljer eller något stort med trä. Möjligheterna är faktiskt som vanligt oändliga.

Jag personligen har faktiskt redan kommit på vad jag ska göra och det är nåt som vi saknar här hemma.→ Det för övrigt är mitt bästa tips, gör något som du saknar eller önskar att du hade. Genom att göra det själv kan du få det precis som du vill!

Jag pinnar som vanligt mina inspirationsbilder på mitt Monthly Makers inspirations-board på Pinterest. Där har jag redan nu pinnat en del, men fyller också på allt eftersom. Kika gärna där eller följ om du vill. Och kolla också in Monthly Makers gemensamma Pinterest. Där pinnar vi både inspiration till varje tema samt allt som vi tillsammans skapar.

Och just det! Ni har väl inte missat att Monthly Makers kommer hålla i en kurs på folkuniversitetet med start den 27 februari. Det är lite som en fortsättning på workshopen och föreläsningen jag och Alicia höll i i november. Jag fick höra att det finns några platser kvar så anmäl dig på en gång till kursen → ”Hitta din kreativitet med Monthly Makers”. Jag tror det kommer vara 5 peppiga träffar med massa kul skapande och inspiration.

✂ ✎ ✂ ✎ ✂

Vi som driver Monthly Makers är Alicia, Annica, Beata, Beatrice, Elsa, Jessica, Mikaela, Ruth, Sandra, StinaWilda och jag.

Du hittar oss på facebook, instagram, pinterest och på monthlymakers.com

✂ ✎ ✂ ✎ ✂

 

TRANSLATION: Monthly Makers is a creative challenge where we want you to create with us. Each month has a theme and based on the theme we all create awesome stuff. This months theme is WOOD

3 Comments

 1. Carin 17 februari, 2016 at 22:04

  Åh! Jag får flashbacks till tidigt 90-tal när vi gjorde grytunderlägg till halva släkten liknande bilden uppe till hö. Haha.

  Är sedan länge sugen på att göra något av detta tyg: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/80240807/ men det känns ju lite fusk på temat trä 🙂 (får alltid nysågad-doft i näsan när jag tittar på det!)

  Reply
  1. Anna María Larsson 18 februari, 2016 at 06:48

   Åh, ja men det är ju en spännande tolkning av temat. Kör i vind säger jag 🙂 Allt som har en bra förklaring och gör att du skapar något är tillåtet 😉

   Reply
 2. Pingback: Monthly Makers TRÄ « Anna María

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *