Lite mer om den alternativa tavelupphängningen

Gallery Wall

Det var flera av er som var nyfikna på den där kardborreupphängningen för tavlor som jag har använt för att sätta upp mina sängbord och i stort sätt alla tavlor i vår lägenhet. Se bilden här ovan som ett exempel. Det är alltså en kardborreliknande grej som du klistrar fast på väggen och på baksidan av t.ex. en tavla. Jag har använt de här de senaste fem åren ungefär och för mig har det funkat så himla bra. Jag slipper borra och greja i betongväggarna samt så blir det inga fula märken om jag en dag skulle ångra mig och vill flytta på någon tavla.

Jag fick frågan om det gick att använda direkt på en tapet. Jag själv har bara använt den på målade väggar och på målad tapet. Det har aldrig blivit några märken eller skador på mina väggar. Enligt Commands hemsida rekommenderar de inte att använda den direkt på en tapet. Tyvärr. Men personligen hade jag nog vågat testa ändå.

Om en kollar på Clas Ohlsons hemsida och recensionerna av själva produkten så är det verkligen spridda skurar vad folk tycker om dem. Där verkar några ha dålig erfarenhet då tavlor har fallit i golvet och gått sönder. För mig har alla tavlor utom en suttit kvar. Dock får vi faktiskt skylla oss själva att den ramlade ner. Vi var för lata och orkade inte skruva bort en skruv på baksidan vilket  gjorde att tavlan inte satt helt mot väggen. Som tur var höll tavlan. MEN jag är ändå så himla nöjd med den här upphägningen oavsett. När jag har hängt upp en tavla hittills har jag dock alltid tagit fler fästen än vad de rekommenderar. Better safe then sorry har vi tänkt.

Det här brukar jag tänka på när jag hänger upp en tavla med ”kardborrefästena”
✔ Rengör väggen och tavlan med en fuktig trasa (låt sedan torka)
✔ Se till att tavlan kan hänga rakt mot väggen och att underlaget är hyfsat jämnt
✔ Följ anvisningarna på förpackningen när du monterar dem
✔ Jag brukar ta det säkra före det osäkra och tar fler strips/fästen än rekommenderat.

Som ni kanske förstår så gillar jag den här lilla smarta grejen. Men OBS! Dock vill jag säga att det här är min upplevelse av produkten och att jag inte kan ansvara för vad och hur ni hänger upp saker på era väggar 😉 Fråga på om det är något mer ni undrar.

 

9 Comments

 1. Amanda 2 februari, 2016 at 20:37

  Verkar himla smart måste jag säga.

  Reply
  1. Anna María Larsson 3 februari, 2016 at 07:51

   Ja, men det är ju det 🙂

   Reply
 2. Clara Kron 3 februari, 2016 at 08:23

  Men förstör det inte baksidan av tavlan då?

  Reply
  1. Anna María Larsson 3 februari, 2016 at 20:51

   Nej, hittills har allt hållit för jag fäster dem på baksidan av själva ramen och den är ju oftast i trä, metall eller liknande.

   Reply
 3. Wilda 3 februari, 2016 at 09:59

  Åh jag önskar jag hade målade väggar så jag vågade testa detta. Men hyresvärden blir nog inte så glad om tapeten förstörs. Kanske får jag en chans när jag flyttar till nytt! Superbra tips, tack!

  Reply
  1. Anna María Larsson 3 februari, 2016 at 20:48

   Åh, jag förstår. Spara tipset till nästa lägenhet!

   Reply
 4. med nål och tråd 4 februari, 2016 at 09:28

  Vilket superbra tips! Jag ska just sätta upp några tavlor hemma så det här ska jag definitivt gå och köpa

  Reply
 5. Kristin 6 februari, 2016 at 20:18

  SMART! Och för övrigt, vilken jättesnygg tavelvägg.

  Reply
  1. Anna María Larsson 9 februari, 2016 at 08:05

   Tack snälla 🙂

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *